Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Micu, fostul primar al localităţii Tuzla, achitat pentru abuz în serviciu. Procesul, în apel

ro

10 Oct, 2021 13:40 3019 Marime text


Judecătoria Mangalia a decis achitarea lui Constantin Florin Micu, fostul primar al localităţii Tuzla, acuzat de abuz în serviciu.

Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.

Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 13 ianuarie 2021.

Oficial privind achitarea

În baza art. 396 alin. 5 Cod Procedura Penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I Cod procedura penală, achită pe inculpatul Micu Constantin - Florin, , cetăţean român, căsătorit, cu domiciliul în comuna Tuzla, strada. Pasajului nr.79, judeţul. Constanţa, trimis în judecată pentru săvârşirea faptei de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 Cod penal cu referire la art. 13 indice 2 din legea nr. 78/2000, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. În baza art. 397 alin. 1 raportat la art. 25 alin. 5 Cod procedură penală lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de Consiliul Local Tuzla şi PG Delta Electron SRL. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. c) Cod procedură penală, raportat la dispoziţiile art. 397 alin. 5 Cod procedură penală, dispune menţinerea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa procurorului, la data de 24.03.2016, faţă de inculpatul Micu Constantin Florin. Aceste măsuri încetează de drept dacă persoana vătămată nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. În baza art. 275 alin. 3 Cod Procedura Penala cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării în copie a minutei, conform dispoziţiilor art. 410 alin. 1 Cod procedură penală. Pronunţată în şedinţă publică.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii