Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțean condamnat la închisoare după ce a cultivat pentru vânzare zeci de plante de canabis, într-un apartament închiriat

ro

15 Jul, 2019 00:00 3791 Marime text
Pe 10 iulie 2019, pe rolul Tribunalului Constanța s-a aflat soluționarea cauzei penale privindu-l pe inculpatul S.O., cercetat în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr. 143/2000, trimis în judecată prin rechizitoriul întocmit în dosar nr. 950/D/P/2018, la data de 07.03.2019, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța.
 
În cursul anului 2018, inculpatul S.O. a cultivat 27 de plante de canabis (cu greutatea totală de 1.456,3 grame plantă uscată), pe care le avea în imobilul din municipiul Constanța, în scopul punerii în vânzare, și a deținut cantitatea de 11,9 grame canabis, în scopul punerii în vânzare, ce au fost găsite la data de 15.01.2019, cu ocazia percheziției domiciliare.
 
„Eu am plantat plantele de canabis găsite astăzi cu ocazia percheziției domiciliare, sunt ale mele, însă nu în scopul vânzării, ci pentru consum propriu. În urmă cu 6 ani am consumat pentru prima dată canabis. Când am început să consum fumam zilnic câte o țigară cu canabis. Prima dată când m-am apucat de fumat eram în Italia și îmi cumpăram muguri de canabis de la traficanți, pe care îi puneam în blender și se mărunțeau, apoi îi amestecam cu tutun și îmi confecționam manual țigarete cu foițe. În anul 2014 sau 2015, nu-mi amintesc cu exactitate, am revenit în România și nu am mai plecat în străinătate. Am fost plecat în străinătate o perioadă de 6-7 ani, timp în care reveneam în țară cam o dată la 6-7 luni și stăteam 2 săptămâni, maximum o lună”, a declarat bărbatul în fața anchetatorilor.
 
La reaudiere, bărbatul a adăugat: „Toate plantele de canabis găsite sunt ale mele, eu le-am plantat, nu mă așteptam să obțin o așa cantitate mare în urma acestei culturi. Recunosc și regret ceea ce am făcut”.
 
În urma analizării raportului întocmit cu ocazia efectuării percheziției informatice asupra telefonului mobil, au fost identificate convorbiri purtate de către inculpat prin intermediul aplicației WhatsApp. Inculpatul S.O. a purtat mai multe discuții cu diferiți consumatori de canabis, care își cumpărau drogurile de la el. Din analiza istoricului site-urilor de internet accesate de pe telefonul său mobil, a rezultat că inculpatul S.O. a avut o preocupare continuă în vederea desfășurării activității infracționale, respectiv creșterea unei culturi indoor de canabis, în intervalul noiembrie 2018 - ianuarie 2019, accesând în mod sistematic site-uri ce conțineau informații și instrucțiuni privind realizarea unei astfel de culturi, mai exact ce tipuri de îngrășăminte și fertilizatori sunt necesare creșterii plantelor de canabis, tipuri de soluri în care se pot dezvolta astfel de plante, precum și diferite boli și probleme ce pot apărea în timpul dezvoltării plantelor de canabis. Din analiza e-mailurilor primite de către inculpatul S.O. a rezultat că acesta a achiziționat, în mai multe rânduri, semințe de canabis de pe un site, în vederea realizării unei culturi indoor de canabis, acesta primind diferite oferte și vouchere referitoare la produsele existente pe site.
 
De asemenea, la percheziția domiciliară au fost găsite 300 de pliculețe autosigilante, din material plastic transparent, care sunt folosite pentru vânzarea canabisului, precum și un cântar electronic cu urme de materie, pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC), substanță psihotropă biosintetizată de planta Cannabis.
 
În cursul judecății, inculpatul a uzat de procedura recunoașterii vinovăției, declarând că în cursul anului 2018 a cultivat 27 de plante de canabis (cu greutatea totală de 1.456,3 grame plantă uscată), pe care le-a deținut în imobilul din municipiul Constanța în scopul punerii în vânzare și a deținut cantitatea de 11,9 grame canabis, în scopul punerii în vânzare, ce au fost găsite la data de 15.01.2019, cu ocazia percheziției domiciliare.
 
Instanța a decis ca S.O. să fie condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare și la interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cod penal pe o durată de doi ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În baza art.65 Cod penal, inculpatului i se interzice exercițiul drepturilor prevăzute de art.66 lit. a, b Cod penal, cu titlu de pedeapsă accesorie. S-a dispus executarea pedepsei cu privare de libertate, conform art. 60 Cod penal. Decizia nu este definitivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii