Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor - Ultima oră Tribunalul a anulat cererea în procesul pentru pretențiile ridicate de Primăria Constanța față de Mazăre

ro

20 Apr, 2021 16:23 2825 Marime text


Anunț de ultimă oră, de la Tribunalul Constanța!

Instanța a anulat cererea formulată de UAT Municipiul Constanța în procesul în care municipalitatea ridica pretenții de 10.395.850 de euro față de fostul primar Radu Mazăre, în urma Dosarului Retrocedărilor.

Potrivit datelor oficiale, astăzi, 20 aprilie 2021, Tribunalul Constanța a decis să anuleze cererea, în temeiul articolului 200 alineat 4 din Codul de procedură civilă.

Împotriva hotărârii se poate formula cerere de reexaminare.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, în dosarul înregistrat sub indicativul 2514/118/2021, suma solicitată de UAT Municipiul Constanța prin Primar se ridică la 10.395.850 de euro.
 
Pârâți în cauză sunt Radu Ștefan Mazăre, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Bogdan Ghițulescu, Alin Horațiu Dima, Cristian Talpău, Georgică Giurgiucanu, Emil Dragoș Săvulescu, Aurel Jean Andrei, Cristina Budei, Viorel Pană, Mihai Camboianu, Valentin Gheorghe Ionescu și Cristian Borcea.

Amintim, la momentul înregistrării dosarelui la Tribunalul Constanța, primarul în funcție Vergil Chițac a precizat că „am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. Am făcut acest pas pe care defuncta administrație a refuzat să-l facă pentru a-și proteja capii și acoliții. Am încredere că justiția ne va da și de această dată dreptate și vom recupera prejudiciul cauzat“.
 
Se mai arăta în comunicatul remis de Primăria Constanța pe această temă că „U.A.T. Municipiul Constanța, legal reprezentată de primar, Vergil Chițac, a intentat acțiune civilă pentru recuperarea prejudiciului creat în Dosarul Retrocedărilor“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii