Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Cercetat pentru furt calificat. Inculpatul a sustras mai multe bijuterii din aur dintr-o locuință

ro

19 Feb, 2021 16:50 1355 Marime text

 
  • Inculpatul a pătruns în locuinţa persoanei vătămate prin podul casei şi a sustras mai multe bijuterii din aur şi argint, iar dintr-o magazie aflată în curtea aceluiaşi imobil a sustras mai multe scule electrice.

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

La data de 19.02.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 zile, faţă de inculpatul V.I., cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1 – 229 alin. 1 lit. d şi e şi alin. 2 lit. b Cod Penal.

În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate s-au reținut următoarele:

În data de 31.01.2021, în jurul orei 21:30, a pătruns în locuinţa persoanei vătămate T.L. prin podul casei şi a sustras mai multe bijuterii din aur şi argint, iar dintr-o magazie aflată în curtea aceluiaşi imobil a sustras mai multe scule electrice şi pentru a nu fi înregistrat de camerele de supraveghere a tăiat un cablu electric ce le alimenta.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Postului de Poliţie Cumpăna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpat.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

 

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii