Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Bucureștean condamnat cu suspendare, pentru un accident cu doi morți la Tulcea

ro

27 Jan, 2022 00:00 2391 Marime text

 
  • Procurorii susțin că șoferul a adormit la volan și a acroșat două femei, ce stăteau de vorbă în poarta unui imobil.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au închis dosarul unui accident rutier mortal (două victime) înregistrat în 2017 pe raza județului Tulcea.
 
Prin rechizitoriul din data de 18 august 2020 din dosar nr. 782/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, inculpatul (Ilie C., pensionar, din București) a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru fapta comisă la data de 03 iulie 2017, pe raza comunei Jijila, județul Tulcea.
 
Magistrații arată că inculpatul a urcat la volanul autoturismului marca Opel Combo, ce îi aparține, cu intenția de a se deplasa în localitatea de domiciliu București.
 
În jurul orei 12,10, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Jijila, județul Tulcea, respectiv pe sensul de deplasare către orașul Măcin, în condiții de carosabil umed, într-un moment de stare de absentă (cel mai probabil ațipire la volan) conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului care a părăsit carosabilul, a pătruns pe acostamentul din partea stângă și a acroșat două femei, ce stăteau de vorbă în poarta unui imobil, la doi metri de marginea carosabilului.
 
Din evenimentul rutier a rezultat inițial vătămarea corporală gravă a victimelor, ce au fost transportate la Spitalul Județean Galați, ulterior survenind decesul victimelor.
 
În primă instanță, Judecătoria Măcin a decis condamnarea la trei ani de închisoare a inculpatului, Ilie Cracă, pensionar, din București, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Decizia magistraților din Măcin a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care, ieri, 26 ianuarie 2022, a menținut decizia de condamnare a inculpatului.
 
Sentința Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Sursă foto: Pixabay
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Aproape 12 ani de închisoare, în primă instanță, după accidentul mortal transmis live pe Facebook. Când se va da sentința finală
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii