Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Superior al Magistraturii, chemat să avizeze desființarea Secției Speciale

ro

28 May, 2020 00:00 1788 Marime text
  • Plenul CSM va pune în discuție propunerea de desființare a Secției Speciale a Magistraților.
  • Doi procurori constănțeni își desfășoară, în prezent, activitatea la Secția Specială.

Ședință interesantă astăzi, la Consiliul Superior al Magistraturii. Plenul forului suprem al magistraților români este chemat să își exprime avizul, pozitiv ori negativ, legat de posibilitatea desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, denumită generic drept Secția Specială a magistraților. În cadrul Secției își desfășoară activitatea, doi procurori constănțeni, respectiv magistrații Adina Florea și Silviu Ciocoiu, ambii din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța.

Concret, punctul 6 pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Plenului CSM este reprezentat de „avizarea Propunerii legislative pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie“.

Așa cum am menționat anterior, avizul pe care Plenul CSM îl poate exprima legat de această propunere legislativă poate fi unul pozitiv, ori negativ.


Discuțiile despre concursuri

Discuțiile privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție sunt mai vechi, iar în luna februarie a acestui an proiectul de lege pentru desființarea acesteia a fost pus în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Justiției.

Vă reamintim, recent Plenul CSM ajuns la concluzia că nu se impune reluarea concursului pentru ocuparea funcției de procuror șef al SIIJ și că, de asemenea, nu se impune nici organizarea unui concurs pentru ocuparea funcțiilor de execuție vacante din cadrul Secției.

De asemenea, în cursul anului trecut, Plenul CSM nu a validat rezultatele concursului pentru conducerea SIIJ, după ce procurorul constănțean Adina Florea obținuse cel mai mare punctaj la concurs. În cele din urmă, în luna decembrie 2019, procurorul a anunțat că se retrage din procedura privind numirea sa în funcția de procuror șef al Secției Speciale, urmând să rămână pe un post de execuție.

În momentul de față, SIIJ este condusă de procurorul șef adjunct Nicolae Marin.


Citește și:

Desființarea SIIJ. Cine preia dosarele, cine autorizează punerea în mișcare a acțiunii penale față de magistrați
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii