Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Conflict de interese administrativ“ Adela Stoian, de la Direcția Urbanism a Primăriei Constanța, la judecată cu ANI. Ce au decis judecătorii (document)

ro

19 Oct, 2021 00:00 2642 Marime text
 
  • Un funcționar din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a fost găsit în „conflict de interese administrativ“, potrivit Agenției Naționale de Integritate.
 
Adela Stoian, funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Constanța – Direcția Urbanism, a contestat în instanță un raport al inspectorilor de la Agenția națională de Integritate.
 
Mai precis, pe data de 07 iulie 2021, ANI a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că în perioada 05 aprilie – 21 iunie 2018, Adela Stoian, funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Constanța - Direcția Urbanism, „a întocmit în calitate de funcționar public în cadrul Serviciului Autorizații în Construcții, Direcția de Urbanism - Primăria Municipiului Constanța, 4 autorizații de construcție având la bază documentația tehnică elaborată de societatea comercială la care soțul persoanei evaluate deține calitatea de asociat, încălcând astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003“.
 
Raportul ANI a fost contestat de Adela Stoian, prin avocatul Marius Mocanu, din Baroul Constanța, la Tribunalul Constanța – dosar 4956/118/2021.
 
Dosarul are ca obiect „anulare act administrativ RAP NR 27148/G/II/10.06.2021“.
 
Zilele trecute, Tribunalul Constanța - în completul prezidat de Maria Timoașcă - a admis excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Constanţa - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.
 
Pe cale de consecință, instanța a declinat competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată în favoarea Curţii de Apel Constanţa - Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal.
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost fără cale de atac.
 
Potrivit declarației de avere completată Adela Stoian la data de 14 mai 2019, soțul ei, Alexandru Malai figura în SC Tehnoconsult Proiect  SRL și în SC Design Concept Proiect SRL.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 18 octombrie 2021, Tehnoconsult Proiect SRL are sediul social în Municipiul Constanţa, strada Theodor D. Speranţia și are ca obiect de activitate „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
 
Asociații sunt Mălai Alexandru Florian și Mălai Sorin Costel, fiecare deținând câte 50 din capitalul social.
 
Mălai Alexandru Florian este administrator.
 
Date financiare
 
2020
 
Cifra de afaceri: 2.227.068 lei
Cheltuieli: 2.006.056 lei
Profit net: 198.747 lei
Angajați: 20
 
2019
 
Cifra de afaceri: 2.568.950 lei
Cheltuieli: 1.893.435 lei
Profit net: 649.825 lei
Angajați: 8
 
Tot potrivit Confidas.ro, compania Tehnoconsult Proiect S.R.L. a încheiat 98 contracte de achiziții publice in valoare totală de 4.311.746,40 lei.
 
Printre autoritățile contractante se află:
 
Municipiul Constanta - Serviciul de proiectare documentație de avizare a lucrărilor de intervenții, studii și documentații obținere avize pentru obiectivul de investiții Consolidare structură de rezistență, supraînaltare și modernizare clădire și dotari sală de tenis de masă în cadrul liceului Nicolae Rotaru din Constanța      
 
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța - Servicii de întocmire caiet de sarcini renovare interior Muzeu Adamclisi  
Serviciul Public de Asistență Socială Constanța - Servicii de elaborare documentație tehnico-economică - etapa DALI                  
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral
Agenția Națională pentru Locuințe   
Asociația Danubiu        
Compania Națională de Investiții - Asistență tehnică- dirigentie de santier pentru obiectivul de investitii: Consolidare și restaurare Cazino Constanța și lucrări exterioare municipiul Constanța, județul Constanța 
Consiliul Județean Braila - Contract „Servicii de dirigenție de șantier pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de transport judeţean pe traseul Gulianca–Ianca–Viziru, asigurând conectivitatea directa cu coridorul TEN–T Braila –Buzau”      
Consiliul Judetean Constanta – Servicii de dirigenție de șantier af. ob.inv „Salvarea sș punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu“
Judetul Ialomița - Contract de prestări servicii de asistenţă tehnică ( dirigenţie de şantier) pe toată perioada de execuţie a lucrărilor şi până la recepţia finală a obiectivului de investiţii „Reabilitarea monumentului istoric și de arhitectură Conacul Bolomey”.
 
SC Design Concept Proiect SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Theodor D. Speranţia, și se ocupă de „activităţi de arhitectură“.
 
Asociații sunt Mălai Alexandru Florian și Mălai Sorin Costel, fiecare deținând câte 50 din capitalul social.
 
Compania Design Concept Proiect S.R.L. a încheiat un contract de achiziții publice in valoare totală de 1.020,00 lei, respectiv Comuna Cobadin - 20 septembrie 2017   - Estimare lucrari si intocmire Devize.
 
 
 
Date financiare
 
2018
 
Cifra de afaceri: 65.483 lei
Cheltuieli: 201.789 lei
Profit net: -136.958 lei
Angajați: 8
 
În Secțiunea Document puteți consulta declarația de avere și cea de interese ale Adelei Stoian.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cât costă lucrările de dirigenție pentru reabilitarea Cazinoului. Cât s-ar fi dat, cât s-a cerut
 
Dosarul în care Agenția Națională pentru Locuințe a dat în judecată un constructor, declinat de magistrații de la Judecătoria Constanța
 
O firmă din Constanța va asigura asistența tehnică a lucrărilor de reabilitare a monumentului Conacul Bolomey din Ialomița
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii