Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confiscarea specială a pastilelor de Xanax găsite la Cristi Borcea. Ce a decis Tribunalul Constanța

ro

20 Mar, 2020 00:00 2416 Marime text

Situația pastilelor de Xanax descoperite asupra afaceristului Cristi Borcea, pe vremea când acesta se afla închis în penitenciarul constănțean, pentru care DIICOT Constanța a deschis un dosar penal, a fost dezbătută zilele trecute de judecătorii Tribunalului Constanța. Trebuie menționat de la bun început că medicația era deținută de afacerist în baza unei rețete prescrise de doctor.

Aproape de finele lunii februarie, anchetatorii au cerut instanței confiscarea acestor medicamente, în cadrul unei proceduri speciale prevăzute de lege. Astfel, s-a format un dosar penal separat, care are primul termen de judecată stabilit pentru data de 18 martie. În urma analizării cererii formulate de către procurori, judecătorii Tribunalului au luat următoarea decizie: „admite propunerea formulată de către DIICOT – Serviciul Teritoritorial Constanța“.
Se arată în minuta hotărârii pronunțate de instanță că aceasta „dispune confiscarea specială a cantității de 66 de comprimate conținând diazepam, puse la dispoziția organelor de anchetă penală de PNT Poarta Albă, rămase după finalizarea analizelor de laborator și depuse la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliției Române – DCJSEO, conform dovezii (...)“.
Hotărârea judecătorilor constănțeni poate fi atacată în termen de trei zile, prin contestație.
 

Medicația, prescrisă de doctor

 
În acest context, amintim că surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța, cu o ocazie anterioară, că faptele ce privesc acest dosar au avut loc în anul 2015, pe vremea când Cristi Borcea era închis în penitenciarul constănţean. La un control de rutină, în bagajele afaceristului au fost descoperite mai multe pastile de Xanax, substanţe care nu sunt permise în unităţile de detenţie.
 
Pastilele au fost luate de autorităţi, iar pe numele afaceristului bucureștean s-a deschis un dosar penal. Pe parcursul anchetei, însă, acesta a dovedit cu acte medicale că deţinea reţetă pentru pastilele de Xanax, care făceau parte din tratamentul pe care îl urma pentru problemele de sănătate.
 
În aceste condiţii, dosarul penal a fost clasat, însă pastilele nu pot fi distruse fără o dispoziţie a judecătorilor, potrivit procedurii penale în vigoare. În acest sens, Serviciul Teritorial Constanţa al DIICOT a sesizat Tribunalul Constanţa cu o solicitare în vederea confiscării speciale a pastilelor. Legislaţia în vigoare prevede, în acest caz, faptul că şi Borcea trebuie să fie citat în cauză, pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la confiscarea pastilelor.

Citește și:
 
Cristi Borcea, prins cu Xanax asupra lui, pe când era în penitenciar. De ce s-a clasat dosarul. Ce se întâmplă cu pastilele
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii