Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnată în primă instanţă Florina Marcu, fostul director al Telegondola Mamaia SRL, acuzată de delapidarea societăţii. Cum s-a finalizat procesul (document)

ro

19 Mar, 2018 00:00 4366 Marime text
Prin rechizitoriul nr. 495/P/2016 din 6 martie 2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, Florina Marcu, pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de delapidare.
 
În actul de sesizare s-a reţinut că inculpata Florina Marcu, în luna august a anului 2010, în calitate de director general al SC Telegondola Mamaia SRL, şi-ar fi însuşit o sumă (aproximativ 11.000 de lei) reprezentând contravaloarea unor produse de întreţinere, pe care le-a achiziţionat în numele societăţii administrate, dar în folosul ei propriu.
 
Aproape de finele anului trecut, ​Alina Crasovschi, de la Judecătoria Constanţa, a dispus, în primă instanţă, condamnarea femeii la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru delapidare.
 
De asemenea, instanţa i-a impus inculpatei să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile şi a nominalizat Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta ca instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată. Instanţa a luat act că prejudiciul cauzat părţii civile a fost acoperit prin restituire.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa de către Florina Marcu.
 
Ulterior deliberărilor, Valentina Boboc şi Iulia Cezara Suciu, din Curtea de Apel Constanţa, au dispus încetarea procesului penal faţă de Florina Marcu pentru infracţiunea de delapidare şi aplicarea sancţiunii cu caracter administrativ a amenzii în cuantum de 800 de lei, care se înregistrează în cazierul judiciar. Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Hotărârile Judecătoriei Constanţa şi Curţii de Apel Constanţa pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“.
 
În aprilie 2010, ZIUA de Constanţa arăta că, la jumătatea lunii respective, Consiliul de Administraţie al societăţii Telegondola Mamaia SRL s-a reunit pentru a desemna un nou preşedinte, în persoana Florinei Marcu.
 
În prezent, societatea comercială Telegondola Mamaia SRL este în insolvenţă. Dosarul se află pe masa judecătorului sindic Alina Elena Marin, din Tribunalul Constanţa. Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa sub nr. 47/118/2012, SC Telegondola Mamaia SRL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei, prin reorganizarea activităţii, în baza unui plan, motivată de împrejurarea că societatea comercială se află în stare de insolvenţă, înregistrând datorii certe, lichide şi exigibile, a căror scadenţă a depăşit termenul de 30 de zile. Totodată, debitoarea a solicitat numirea în calitate de administrator judiciar a Continvest Insolvenţă SPRL.
 
SC Telegondola Mamaia SRL are sediul social în Mamaia, staţie pornire Perla. Ca asociaţi persoane juridice apar SC Mamaia SA, cu sediul social în Vila 26, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 53,49%, şi Municipiul Constanţa, cu sediul social pe bulevardul Tomis, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 46,51%. Administrator special este Marian Ştefan, născut la data de 13.04.1949, în Caracal, Olt. Firma are ca obiect de activitate „transporturi aeriene de pasageri“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii