Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat definitiv pentru instigare la abuz în serviciu

ro

03 Nov, 2016 13:01 2970 Marime text
Curtea de Apel Alba Iulia a respins, ieri, apelul lui Simota Alin, menținând hotărârea nr. 207/12.04.2016 a Judecătoriei Alba Iulia și l-a condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.
 
În fapt, la data de 13.09.2013, „inculpatul Simota Alin, aflat în stare de arest preventiv, i-a instigat pe agenții de poliţie Muntean Mihai Nicolae și Lupea Sebastian Ioan, ambii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba  - Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, să-și încalce atribuţiile de serviciu privind paza şi escorta acestuia. Astfel, cei doi polițiști au acceptat propunerea inculpatului de a se abate de la traseul stabilit, respectiv de a merge în localitatea Petrila, judeţul Hunedoara, unde acesta s-a întâlnit cu membrii familiei şi cu alte persoane“.
 
Anterior, agenții de poliție Lupea Sebastian Ioan și Muntean Mihai Nicolae au fost condamnați de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 6 luni, respectiv 3 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.
 
Dosarul penal a fost constituit prin sesizarea din oficiu a ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) - Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Alba care, în baza delegărilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat mai multe activităţi de cercetare penală în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii