Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare record pentru un „avocat“ din Dobrogea! Aproape nouă ani de închisoare în primă instanță

ro

29 Mar, 2022 00:00 3390 Marime text

 
  • Inculpatul a mai fost trimis în judecată pentru acelaşi gen de fapte, el fiind condamnat definitiv la câteva luni de de închisoare cu executare
 
Condamnare record pentru un „avocat“ care își desfășura activitatea atât în Constanța, cât și în Tulcea! Zilele trecute, judecătorii din Tulcea au decis condamnarea în primă instanță inculpatului la aproape nouă ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracțiunii de folosire fără drept a denumirilor „Barou”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România”, „U.N.B.R.”, ori „Uniunea Avocaţilor din România” sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei în alte condiţii decât cele prevăzute de lege.
 
Mai mult, bărbatul a fost găsit vinovat și de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
 
Instanța a desființat mai multe împuterniciri avocaţiale și a confiscat în vederea distrugerii ştampilele rotundă şi pătrată cu denumirile specifice formelor de organizare şi exercitare aprofesiei de avocat, delegaţii şi o pancardă inscripționată cu denumirile „Uniunea Naţionala a Barourilor din România“, „Baroul Bucureşti“.
 
Decizia judecătorilor din Tulcea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
De precizat că inculpatul s-a prezentat în trecut la sediul DNA – Serviciul Teritorial Constanta în calitate de avocat al unei persoane vătămate și a exercitat acte specifice profesiei de avocat prin studierea unui dosar penal.
 
De menționat că inculpatul a mai fost trimis în judecată pentru acelaşi gen de fapte, el fiind condamnat definitiv la câteva luni de de închisoare cu executare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un profesor din Tulcea a luat 13 ani de închisoare! Este îngrozitor ce a făcut
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii