Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare finală într-un dosar al DNA Constanţa. Închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de opt ani (document)

ro

20 Feb, 2020 00:00 2021 Marime text

Omer Ali Saim, deferit justiţiei de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a fost condamnat definitiv.
 
Ieri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis condamnarea bărbatului la trei ani de închisoare cu suspendare pe durata termenului de încercare de opt ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.  
 
De menţionat că, în primă instanţă, Tribunalul Constanţa, prin decizia 65/2019 din data de 11 februarie 2019, hotărâse condamnarea bărbatului la trei ani de închisoare cu executare.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în luna mai 2009, inculpatul Omer Ali Saim a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente falsificate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafaţă de teren (121,02 ha) pe care nu o deţinea în totalitate“.
 
„Prin acţiunile sale, inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 174.287,43 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului“, potrivit actului de sesizare a instanţei.
 
Deciziile judecătorilor pot fi citite integral accesând secţiunea Documente. 
 
Citeşte şi
 
DNA Constanta a trimis în judecată doi foşti primari. Au fost condamnaţi. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel
 
Momente tensionate pentru Radu Mazăre! Judecătorii analizează cererea de redeschidere a unui dosar clasat de DNA Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii