Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare definitivă pentru un şofer care a avut o alcoolemie record! Ce a decis Curtea de Apel Constanţa

ro

08 May, 2019 00:00 3773 Marime text
Condamnare definitivă pentru constănţeanul care a fost prins la volan, toamna trecută, cu o alcoolemie record pe străzile din municipiu. Mai precis, la data de 31 octombrie 2018, bărbatul avea o alcoolemie de 1,62mg/l alcool pur în aer expirat, respectiv 3,75 mg/l ca urmare rezultatelor probelor de sânge. Astfel, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat la doi ani şi opt luni cu executare, în urma şedinţei din 6 mai 2019.
 
Reamintim că, la data de 31 octombrie 2018, M.H.P.C. a fost depistat de poliţiştii constănţeni conducând un autoturism pe aleea Pelicanului din Constanţa, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În urma verificării cu aparatul Dragger, concentraţia de alcool a fost de 1,62mg/l alcool pur în aer expirat şi de 3,75 mg/l ca urmare rezultatelor probelor de sânge. De precizat că permisul i-a fost suspendat cu câteva luni înainte să comită fapta din octombrie, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Soluţia pe scurt:
„În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa împotriva sentinţei penale nr. 40/15.01.2019, pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul penal nr. 31834/212/2018. În baza art. 423 alin. 2 Cod procedură penală, desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând: pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului M.H.P.C. se execută în regim de detenţie, conform art. 60 Cod penal. În baza art. 67 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului M.H.P.C. pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin.1 lit. i Cod penal (interzicerea exercitării dreptului de conduce autovehicule pe drumurile publice), pe o durată de 3 ani pentru fiecare dintre cele trei infracţiuni reţinute în sarcina inculpatului M.H.P.C.
 
În baza art. 65 Cod penal aplică inculpatului M.H.P.C. pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin.1 lit. i Cod penal (interzicerea exercitării dreptului de conduce autovehicule pe drumurile publice) pentru fiecare dintre cele trei infracţiuni reţinute în sarcina inculpatului. În baza art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal inculpatul M.H.P.C. execută pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin.1 lit. i Cod penal (interzicerea exercitării dreptului de conduce autovehicule pe drumurile publice), pe o durată de 3 ani. În baza art. 45 alin. 5 Cod penal inculpatul M.H.P.C. execută pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin.1 lit. i Cod penal (interzicerea exercitării dreptului de conduce autovehicule pe drumurile publice).
 
Înlătură din sentinţa penală apelată aplicarea dispoziţiilor art. 91, 93 , 94 Cod penal pentru inculpatul M.H.P.C.. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate în măsura în care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.05.2019”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii