Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare definitivă într-un dosar al DNA Constanța

ro

29 Oct, 2021 12:44 1408 Marime text


Curtea de Apel Constanța a condamnat, pentru infracțiuni de corupție, la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supravegherea executării pe o durată de 3 ani cu propunere de menținere a măsurii asigurătorii dispusă în cauză, o persoană fără calitate specială, obligând-o la plata sumei de 58.968 lei către partea civilă - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale şi a dobânzilor legale, cu titlul de despăgubiri civile.

Activitățile de procedură penală au fost efectuate de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, delegați în cauză.
 
Hotărârea este definitivă.

În fapt, în perioada 2012 - 2013, inculpatul a folosit în relația cu Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea documente false în scopul de a obține, în mod injust, sume de bani în cadrul proiectului intitulat „Dezvoltarea fermei vegetale S. A. – localitatea Enisala, județul Tulcea”.

O parte din documentele false atestau faptul că inculpatul a îndeplinit și condițiile minime cerute printre care și acelea de a fi membru al unei familii de fermieri și să fi lucrat mai mult de 50% din timpul lui de lucru în cadrul unei ferme (nu neapărat în ferma familiei), cu cel puțin 12 luni înaintea instalării lor pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole.

Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 58.968 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investiților Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii