Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare definitivă după accident cu doi morți în fața hotelului Zodiac din Constanța, în 2018

ro

12 Feb, 2021 00:00 3708 Marime text
  • Din concluziile raportului de constatare tehnică judiciară auto întocmit de expertul desemnat a rezultat că viteza de deplasare a autoturismului a fost de circa 80 km/h.


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis ieri condamnarea definitivă a unui tânăr, de 22 de ani, din Constanța, bănuit de producerea unui grav accident rutier soldat cu decesul a două persoane și cu rănirea a altor două. Accidentul a avut loc în seara zilei de 11 noiembrie 2018, în fața Hotelului Zodiac din municipiul Constanța. Ieri, Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea definitivă a tânărului șofer la trei ani de închisoare cu suspendare, acesta fiind găsit vinovat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.


Accidentul a avut loc în seara zilei de 11 noiembrie 2018.


În actul de sesizare, în sarcina inculpatului s-a reținut că a condus un autoturism marca Ford, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, din Municipiul Constanța, pe banda nr. 3, dinspre bulevardul Aurel Vlaicu. Când a ajuns la marcajul pietonal din zona Hotelului Zodiac șoferul a accidentat un grup de patru persoane care se angajaseră în traversarea drumului public pe acel marcaj pietonal, din partea sa dreaptă.


Victimele se aflau în traversare dinspre partea dreaptă a autoturismului, în mers normal.

Conform specialiștilor, starea de pericol a fost generată de conducătorul autoturismului marca Ford care nu s-a asigurat suficient în momentul în care s-a apropiat de trecerea de pietoni.

Cauza producerii accidentului a fost nerespectarea de către inculpat a priorității pietonilor angajați pe trecerea pentru pietoni, semnalizată corespunzător.


Raportul de expertiză mai arată că posibilitatea evitării accidentului îi revenea inculpatului care avea obligația de a se asigura că pe marcajul pietonal nu sunt angajați pietoni în traversare.

În cursul judecății, inculpatul s-a prevalat de procedura simplificată a recunoașterii învinuirii.


Prima instanță, respectiv Judecătoria Constanța, la individualizarea pedepselor, instanța a avut în vedere, printre altele, conduita inculpatului – 22 de ani, nu are antecedente penale, este integrat social și a recunoscut comiterea faptelor.

În aceste condiții, instanța a apreciat că scopul preventiv educativ al sancțiunii poate fi atins prin aplicarea unei pedepse de trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Instanța a mai considerat că în prezenta cauză sunt îndeplinite cerințele prevăzute de legiuitor, condamnarea prin prezenta sentință fiind de trei ani închisoare, iar inculpatul nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală, astfel încât instanța are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins și fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate.


Decizia de ieri a Curții de Apel Constanâa este definitivă.

Sursa motivare: rolii.ro






Citește și

Ucidere din culpă cum rar s-a mai văzut!
Un tânăr din Săcele, județul Constanța, condamnat la închisoare cu executare


Medic anestezist din Constanța, acuzat de moartea unei paciente. S-a stabilit un nou termen în instanță
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • v 12 Feb, 2021 13:00 atat valoreaza 2 vieti... NIMIC...