Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea de anulare a regulamentului privind locurile de parcare din Constanţa, analizată pe 4 martie (document)

ro

06 Feb, 2020 00:00 1959 Marime text

Ieri, judecătorii Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanţa ar fi trebuit să analizeze contestaţia Consiliului Local al Municipiului Constanţa împotriva deciziei prin intermediul căreia Tribunalul Constanţa a anulat în primă instanţă (prin hotărârea 879/2019 din 04 iunie 2019) HCLM Constanţa nr. 235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanţa.
 
Având în vedere Hotărârea nr.2 a Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa prin care s-a decis, în contextul eliminării pensiilor de serviciu, ca începând cu data de 30 ianuarie să fie judecate numai dosarele cu caracter urgent, prezenta cauză neîncadrându-se în situaţia anterior menţionată, procesul a fost amânat pentru data de 4 martie.   
 
Hotărârea privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanţa a fost votată în şedinţa din data de 28 iunie 2018, de 15 consilieri locali, şapte consilieri au fost împotriva acestui măsuri, iar alţi trei consilieri s-au abţinut.
 
Potrivit datelor oficiale, Regulamentul stabileşte cadrul general de reglementare pentru desfăşurarea activităţilor de amenajare, întreţinere, plată, rezervare a locurilor de parcare, ridicare a vehiculelor, precum şi drepturile şi obligaţiile persoanelor fizice sau juridice care utilizează locurile de parcare. Domeniul public aparţinând municipiului Constanţa este structurat pe zone de parcare grupate pe cartiere. Amenajarea locurilor de parcare se face de către administratorul tramei stradale, SC Confort Urban SRL, sau alte entităţi autorizate, în colaborare cu departamentele cu atribuţii în domeniu din subordinea Primăriei Constanţa sau a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.
 

Tipuri de parcări şi program de funcţionare  

 
În funcţie de tipul parcării, se instituie următorul program:
Pentru parcările rezidenţiale, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 17.00 - 08.00, inclusiv sâmbăta, duminica şi în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00.00 - 24.00. Prin urmare, în intervalul 08.00 - 17.00, de luni până vineri, inclusiv, deţinătorul autorizaţiei rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosinţă prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc.
 
Pentru parcările cu tarif orar, programul de taxare este, de regulă, 08.00 - 17.00. dar poate fi modificat individual pentru fiecare parcare. Pentru parcările mixte, programul stabilit, de regulă, va fi 08.00 - 17.00 parcare cu tarif orar, iar în intervalul 17.00 - 08.00, locurile de parcare pot fi atribuite riveranilor. Tipul parcării şi intervalul orar vor fi afişate pe panourile de informare. Pentru parcările comerciale, beneficiarul are drept de folosinţă asupra locului de parcare pe întreaga perioada a autorizaţiei de rezervare loc parcare/contractului.
 
Proiectul poate fi consultat integral în secţiunea „Documente“.
 
Citește și
   
S-a decis
Judecătorii Curţii de Apel Constanţa protestează faţă de abrogarea pensiilor de serviciu. Ce se întâmplă cu procesele

 
Cum au reacţionat judecătorii Curţii de Apel Constanţa legat de eliminarea pensiilor de serviciu  

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii