Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel suspectat că a dat foc Bisericii „Sf. Mina“ din Constanţa, menţinut în arest

ro

22 Apr, 2017 00:00 2353 Marime text
Judecătoria Constanţa a decis, ieri, menţinerea în stare de arest preventiv a individului suspectat că, în luna februarie, a incendiat Biserica „Sf Mina“ din Constanţa. Instanţa a respins ca neîntemeiată solicitarea inculpatului de a fi înlocuită măsura arestării preventive cu una mai uşoară.
 
Tot Judecătoria Constanţa a admis propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a luat faţă de inculpat măsura de siguranţă a obligării la tratament medical, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii.
 
„Dispune comunicarea unei copii de pe minută şi de pe raportul de expertiză medico-legală psihiatrică nr. 945/109/A1 psihiatrie/2017 (f.56 dup) către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Constanţa, în vederea punerii în executare. Măsura este executorie conform art. 246, alin. (7)/Cod proc. penală“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Deciziile Judecătoriei Constanţa nu sunt definitive, aceasta putând fi atacate cu drept de contestaţie în termen de cinci zile de la pronunţare.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, presupusul autor al incendiului de la Biserica „Sfântul Mucenic Mina“, din Constanţa a fost identificat la aproximativ o săptămână de la comiterea faptei.
 
„Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracţiuni de distrugere prin incendiere, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Constanţa l-au depistat pe T.A.-S., în vârstă de 41 de ani, din Constanţa, bănuit de comiterea faptei. Astfel, la data de 16.02.2017, bărbatul în cauză ar fi incendiat un lăcaş de cult de pe raza municipiului Constanţa, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei, prin distrugerea a 10 % din clădire. La data de 24.02.2017, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat şi introdus în CRAP al IPJ Constanţa“, se arată în comunicatul de presă al IPJ Constanţa.
 
Amintim că, în data de 16 februarie, pompierii din cadrul ISU „Dobrogea“ au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la biserica de lemn, din parcul Tăbăcărie. La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale şi s-a intervenit pentru lichidarea focului, care se manifesta pe o zonă din peretele exterior al lăcaşului de cult.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii