Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a întâmplat în dosarul polițistului care ar fi agresat un avocat constănțean

ro

12 Sep, 2020 00:00 2285 Marime text
  • Omul legii a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
  • Polițistul este acuzat de ultraj judiciar.
  • O nouă înfățișare în dosar a fost stabilită pe 29 octombrie, când vor fi administrate probele propuse în cauză.
Procesul în care polițistul Tiberiu Petrovici a fost deferit instanței, pe motiv că l-ar fi agresat pe avocatul constănțean Adrian Gheorghiță, ambii aflându-se în timpul serviciului, continuă la Judecătoria Constanța.
Magistrații Secției penale au stabilit o nouă înfățișare în dosar pentru data de 29 octombrie, când vor fi administrate probele propuse în cauză.
În acest dosar, polițistul este citat în calitate de inculpat, iar avocatul, în calitate de parte civilă.
Omul legii a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub acuzația de ultraj judiciar.
Conform actului de acuzare, în urmă cu un an, pe data de 29 august 2019, polițistul, aflându-se în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, care se afla, la rândul său, într-o cauză, în calitate de membru al Baroului.
Reamintim că, printr-un comunicat dat publicităţii pe data de 6 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa arăta că la vremea respectivă s-a luat faţă de poliţist măsura preventivă a controlului judiciar.
 „S-a luat în calcul situaţia stării de fapt, antecedentele disciplinare ale poliţistului au demonstrat înclinaţia poliţistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanţa, în raportul de evidenţă psihologică din anul 2018. Pentru aspectele de natură extrapenală, a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au mai informat oficialii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Indiferent care va fi decizia pe care Judecătoria Constanța o va pronunța în această cauză, ea va putea fi atacată la instanța superioară.

Citește și:

UPDATE:
Un avocat din cadrul Baroului Constanta a murit după ce s-a aruncat de la etaj!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii