Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a incendiat mănăstirea din Agigea! Unde se află acum (video)

ro

23 Oct, 2021 00:00 2169 Marime text
 
  • Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit pe data de 20 octombrie 2021 la mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Agigea pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul clădirii cu destinația spații de cazare.
 
  • Conform primelor cercetări, s-a stabilit că un bărbat, de 67 de ani, ar fi pus foc intenționat la ultimul etaj al clădirii, într-un uscător, ca urmare a unor neînțelegeri cu starețul mănăstirii privind cazarea într-una dintre chilii.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța continuă cercetările specifice în dosarul penal deschis după ce un bărbat, de 67 de ani, ar fi incendiat în mod intenționat acoperișul clădirii cu destinația spații de cazare din cadrul mănăstirii Izvorul Tămăduirii din Agigea.
 
Suspectul principal în acest caz - un bărbat – a fost reținut inițial pentru 24 de ore, după care a fost dus la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare.
 
În continuare, procurorii solicită internarea provizorie a bărbatului într-o unitate sanitară de specialitate până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.
 
Cererea procurorilor va fi analizată de Judecătoria Constanța pe data de 25 octombrie 2021.
 
Ulterior, în funcție de cursul anchetei, procurorul de caz va putea solicita instanței de judecată confirmare a măsurii de siguranță a internării medicale, situație în care suspectul ar putea rămâne internat într-o unitate sanitară de specialitate.  
 
Oficial de la IPJ Constanța
 
La data de, 20 octombrie 2021, în jurul orei 16.10, polițiștii Secției 1 Rurală au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la mănăstirea Izvorul Tămăduirii din localitatea Agigea a izbucnit un incendiu.
 
La fața locului s-au deplasat pompieri din cadrul ISU Dobrogea care au procedat la stingerea incendiului și limitarea extinderii acestuia.
 
Conform primelor cercetări, s-a stabilit că un bărbat, de 67 de ani, ar fi pus foc intenționat la ultimul etaj al clădirii, într-un uscător, ca urmare a unor neînțelegeri cu starețul mănăstirii privind cazarea într-una dintre chilii.
 
În urma incendiului au rezultat doar pagube materiale.
 
Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.
 
Ulterior incendiului, suspectul a declarat: „Și-a bătut joc de mine. Mi-a zis: pleacă, pleacă! Mi-a promis că mă ține până la moarte, că mă ține aici. M-a ținut doar un an de zile. I s-a părut lui că nu sunt corect, că sunt mizerabil, că nu știu să mă închin, că nu mă spăl“.
 
Bărbatul spune că a dat foc unor rufe folosind un chibrit apoi incendiul s-a extins.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
LIVE VIDEO
Incendiu de amploare la o mănăstire din Agigea, județul Constanța. Arde acoperișul clădirii (galerie foto+video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii