Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizie a luat Curtea Supremă în cazul stomatologului constănțean propus pentru extrădare în Franța

ro

01 Aug, 2020 00:00 1997 Marime text
  • Medicul stomatolog pledase pentru măsura arestului la domiciliu, în cazul său.
  • Decizia arestării sale preventive a fost luată inițial de Curtea de Apel Constanța, fiind reconfirmată de Înalta Curte de Casație și Justiție.
  • Cadrul medical este acuzat de escrocherie, potrivit Codului penal Francez.
Medicul stomatolog căutat de autoritățile franceze pentru că ar fi mutilat dinți sănătoși și ar fi întocmit facturi pentru decontarea unor operațiuni nelegale va aștepta în arest predarea sa către statul francez.
Iar aceasta, după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României au hotărât să respingă contestația formulată de cadrul medical împotriva mandatului de arestare preventivă în vederea extrădării, emis pe numele său de magistrații Curții de Apel Constanța.
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a României a fost luată în dosarul penal cu numărul 296/36/2020.
Amintim că pe numele medicului stomatolog fusese emis un mandat european de arestate, de către Procurorul Republicii de pe lângă Tribunalului Judiciar din Chateauroux (Franța).
Inițial, magistrații Curții de Apel Constanța au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului, în vederea predării sale către autoritățile franceze. Decizia instanței, însă, a fost contestată de medicul stomatolog, care pledase pentru măsura arestului la domiciliu, în cazul său.
Potrivit Hotărârii Curții de Apel Constanța nr. 88/2020, „s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de escrocherie în detrimentul unui organism de protecție socială, prev. de art. 313-1, 313-2, 313-3, 313-7 și 313-8 din Codul penal francez și respectiv escrocherie, prev. de art. 313-1, 313-3, 313-7, 313-8 din Codul penal francez (pentru care se prevede pedeapsa privativă de libertate a închisorii de maxim 7 ani)“.
Faptele de care este acuzat stomatologul din Constanța s-au produs, potrivit sursei citate, în perioada 1 aprilie 2015 – 31 octombrie 2018, în La Châtre, Franța.


Citește și:

Oficial despre medicul stomatolog constănțean arestat pentru fapte comise în Franța. Scotea dinți sănătoși. Cazul său a ajuns la Curtea Supremă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii