Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce credeţi că au făcut Tineri din Constanţa, condamnaţi pentru cruzime faţă de animale

ro

16 Nov, 2017 12:12 6223 Marime text
Judecătorii din Constanţa au dispus condamnarea, în primă instanţă, a trei tineri suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale. Decizia nu este definitivă.
 
Doi dintre inculpaţi au luat câte opt luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale.
 
Faţă de cel de al treilea inculpat s-a luat măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de trei luni pentru săvârşirea infracţiunii de cruzime faţă de animale.
 
 
Prin rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, aproape de începutul anului trecut, organele de poliţie au fost sesizate de către un cetăţean cu privire la faptul că trei persoane de sex bărbătesc au lovit un câine fără stăpân cu o cazma şi au asmuţit un alt câine de luptă asupra sa, până ce acesta nu a mai mişcat, iar ulterior l-au introdus într-un sac şi apoi în portbagajul unui autoturism, părăsind locul faptei.
 
În urma administrării probatoriului, s-a reţinut faptul că cei trei inculpaţi au lovit în repetate rânduri cu o lopată pe care o aveau asupra lor un câine fără stăpân, în timp ce un câine de luptă, fără botniţă, ţinut în lesă şi la comandă a atacat şi muşcat de gât câinele fără stăpân.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, decizia instanţei nu este definitivă.

Foto cu rol ilustrativ.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Eva Garleanu 16 Nov, 2017 18:05 De asta avem este ale infracționalității crescute, de asta sunt câini fara stăpân pe stradă....nu există responsabilitate nici față de oameni si nici față de animale......pedepsele sunt mângâieri pe crestet....ca să nu punem la socoteală ca decizia nu este definitivă, halal judecata si legi.
  • Silvia Badulescu 16 Nov, 2017 15:39 pedeapsa trebuie administrata in asemenea fel incat faptasii sa constientizeze gravitatea faptelor lor alt cumva ,,, e frectie la un picior de lemn"si nu numai ca vor repeta dar pot agresa fara teama si oameni ,am cunoscut din pacate asemenea cazuri ,dealtfel stim cu totii,ca e posibil asa ceva .Va multumesc,ca mi-ati dat posibilitatea sa-mi exprim parerea,
  • SigSauer 16 Nov, 2017 14:34 Putin. Ar trebui pedepse exemplare, maxim, pentru astfel de bestii. Sa se tina cont de faptul ca nemernicii care pot chinui un animal fara aparare pot avea aceeasi atitudine si fata de oameni si sunt un pericol pentru societate. Instantele sunt vinovate pentru recidivarea lor daca le dau sentinte simbolice iar dupa ce scapa de inchisoare comit alte cruzimi.