Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au păţit doi bărbaţi acuzaţi de furt calificat în formă continuată de la Arhiepiscopia Tomisului

ro

08 Feb, 2017 00:00 2455 Marime text
Judecătoria Constanţa s-a pronunţat în dosarul în care doi bărbaţi au fost deferiţi Justiţiei de procurorii din Constanţa pe motiv că ar fi furat de la Arhiepiscopia Tomisului!
 
După şase termene de judecată, instanţa a decis încetarea procesului penal pornit împotriva unuia dintre inculpaţi, privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, ca urmare a încheierii unui acord de mediere în condiţiile legii.
 
Cel de-al doilea inculpat a primit un an de închisoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Instanţa a amânat aplicarea pedepsei închisorii de un an, pe un termen de supraveghere stabilit de doi ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Instanţa a mai constatat că între un inculpat şi partea civilă Arhiepiscopia Tomisului a fost încheiat un acord de mediere cu privire la latura civilă, acord executat de inculpat, prin plata despăgubirilor.
 
Celălalt inculpat a fost obligat la plata către partea civilă Arhiepiscopia Tomisului a sumei de 2.000 de lei, cu titlu de daune materiale.
 
Sentinţa a fost dată de judecătorul Marius Nastasia, magistrat al Judecătoriei Constanţa, şi nu este definitivă.
 
Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în perioada 25 martie - 8 aprilie 2016, pe timpul nopţii, cei doi inculpaţi au sustras 358 de spaliere din beton de pe o plantaţie de viţă-de-vie situată în satul Culmea, oraşul Ovidiu, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului, producând persoanei vătămate un prejudiciu de 4.000 de lei.
 
Bărbaţii suspectaţi că au furat de la Arhiepiscopia Tomisului au fost „cazaţi“ la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Constanţa, timp de aproape două luni.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii