Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazuri declinate Desființarea Secției Speciale, din nou în atenția CSM. Dosarul șefului DNA Constanța, printre anchetele vizate de noile măsuri

ro

05 Jan, 2021 00:00 2380 Marime text
  • Potrivit noului proiect de lege privind desființarea Secției Speciale a magistraților, dosarele aflate pe rolul acestei unități de anchetă ar urma să fie transmise DNA, ori DIICOT, după caz.
  • Printre acestea se numără și dosarul în care este cercetat magistratul Andrei Bodean, procurorul șef al Serviciului Teritorial Anticorupție Constanța al DNA.
  • În cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție își desfășoară activitatea doi procurori din Constanța, fiind vorba despre magistratul Adina Florea și magistratul Silviu Ciocoiu.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a fost chemat, din nou, să își dea avizul pe proiectul de lege privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută generic drept Secția Specială.
 
„Vreau să vă fac precizarea că, din proiectul iniţial de lege, am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea SIIJ, eliminând celelalte articole care se refereau la aşa zise superimunităţi ale judecătorilor şi procurorilor pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care, din punctul meu de vedere, nu îşi aveau locul în acest proiect de lege“, a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției, cu privire la noul proiect de lege.
 
În noul proiect de lege privind desființarea SIIJ este prevăzut faptul că, în ce privește competența investigării magistraților, aceasta se va întoarce la DNA ori DIICOT, după caz.
 
De asemenea, din noul proiect de lege au fost eliminate articolele 4 și 5, potrivit cărora eventuala punere în mișcare a acțiunii penale față de un judecător sau procuror urma să se facă după autorizarea procurorului general al României. Totodată, trimiterea în judecată a magistraților urma să fie posibilă cu avizul Secției pentru judecători, respectiv al Secției pentru procurori ale CSM.
 

Dosare de la Constanța

 
Dacă noul proiect de lege pentru desființarea Secții Speciale va fi aprobat, mai multe dosare ce vizează Constanța ar urma să fie transmise Direcției Naționale Anticorupție ori Direcției pentru Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Printre acestea, s-ar număra și dosarul în care este cercetat șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean, cazul aflându-se în prezent pe rolul SIIJ.
 
Amintim că vechiul proiect de lege privind desființarea SIIJ a fost respins de Consiliul Superior al Magistraturii.
 
În prezent, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție își desfășoară activitatea doi magistrați din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța, fiind vorba despre procurorul Adina Florea și procurorul Silviu Ciocoiu.
 
Citește și:

Șase procurori pentru 4.000 de dosare:
Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii