Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul procurorului condamnat, la Constanța, pentru ucidere din culpă, merge la Curtea Supremă (minută)

ro

22 Nov, 2021 00:00 1452 Marime text

 
  • Contestația magistratului va fi soluționată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
 
Procurorul Cătălin Vişinoiu, magistrat în Argeș, condamnat, marți, 12 octombrie 2021, la un an de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, a contestat decizia judecătorului Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța.
 
Contestația magistratului va fi soluționată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Oricare va fi decizia Curții Supreme, aceasta va fi definitivă.
 
Oficial
 

Reţine în favoarea inculpatului circumstanţele atenuante (...) În temeiul art. 396 alin. 2 cod procedură penală: Condamnă pe inculpatul Vişinoiu Cătălin pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută şi pedepsită de art. 178 alin. 1 şi. 2 cod penal 1968, cu aplicarea art. 76 alin. 1 lit. d cod penal 1968 şi art. 5 cod penal – Legea nr. 268/2009 la pedeapsa principală de 1 an închisoare şi aplică acestuia pedeapsa accesorie prevăzută de art. 64 alin. 1 lit. a şi b din codul penal. În temeiul art. 81 cod penal 1968 şi art. 71 alin. 5 cod penal 1968: Suspendă condiţionat executarea pedepsei principale de 1 an închisoare şi a pedepsei accesorii aplicate inculpatului Vişinoiu Cătălin, pe un termen de încercare de 3 ani (stabilit în temeiul art. 82 cod penal 1968). În temeiul art. 83 cod penal 1968: Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor privind revocarea suspendării în cazul săvârşirii unei infracţiuni în termenul de încercare al suspendării condiţionate. În temeiul art. 274 alin. 1 cod procedură penală: Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în procesul penal, în sumă de 8000 lei. În temeiul art. 272 cod procedură penală: Dispune plata din bugetul Ministerul Justiţiei a sumei de 150 lei, onorariul parţial pentru asigurarea asistenţei judiciare din oficiu – Av. Gâdoiu Tiberiu din Baroul Constanţa.“

 
Accidentul mortal în care a fost implicat magistratul în cauză a avut loc în luna noiembrie 2013, pe raza județului Tulcea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident transmis live pe Facebook
S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii