Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz şocant în Constanţa! Procurorii cer pedeapsă mai grea pentru asistentul maternal care a rupt în bătaie două fetiţe

ro

10 Dec, 2016 00:00 3343 Marime text
Un fost asistent maternal al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa condamnat pentru că ar fi bătut cu bestialitate două fetiţe pe care le avea în grijă, din nou în faţa judecătorilor.
 

Şi asta pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au atacat decizia judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, de la Judecătoria Constanţa, care i-a stabilit asistentului maternal pedeapsa închisorii de trei luni, pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă. Instanţa a dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a respins acţiunile civile formulate în cauză.
 
Potrivit unui raport al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, „la domiciliul asistentului maternal, minora Georgiana A. prezenta o stare de agitaţie, plângea şi avea urme de sânge la mână şi la gură, iar minora Florina D. prezenta stare apatică, un hematom la ochiul stâng, echimoză pe obraz şi în interiorul cavităţii bucale“.
 
Referitor la aceste urme de violenţă fizică exercitată asupra celor două minore, „asistentul maternal profesionist a afirmat în timpul vizitei specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa faptul că, într-un moment necontrolat, a lovit-o peste gură pe minora Georgiana G. şi că i-a mai aplicat şi alte lovituri cu alte ocazii“, se mai arată la dosarul cauzei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii