Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câte semnături a strâns petiția online pentru închiderea plajelor de pe litoralul românesc

ro

22 Aug, 2020 00:00 1760 Marime text
  • Petiția pentru închiderea plajelor a fost inițiată pe 26 iulie 2020, în mediul online.
  • Până la momentul de față, s-au strâns 96 de semnături pentru susținerea acestui demers.
  • „Mai bine închidem plajele acum, decât să închidem în 1-2 săptămâni toată România“, susținea autorul petiției.
În urmă cu aproape o lună, o petiție de interes pentru tot litoralul românesc își făcea loc printre demersurile online ale cetățenilor indignați de diversele aspecte ale vieții în România.
Titlul petiției este reprezentat de întrebarea „Sunteți de acord cu închiderea plajelor?“, iar demersul a fost inițiat la data de 26 iulie, cu doar câteva zile înaintea instituirii măsurii privind obligativitatea purtării măștii pe plajă și în alte spații deschise.
Autorul petiției era de părere că „mai bine închidem plajele acum, decât să închidem în 1-2 săptămâni toată România“.
Cu toate acestea, se pare că părerea sa a fost împărtășită de un număr mai degrabă restrâns de oameni. Astfel, până la momentul închiderii ediției 96 de persoane semnaseră petiția.

Argumentele aduse pentru închiderea plajelor

„În condițiile exploziei numărului de îmbolnăviri cu virusul SARS COV2, aproape 1.300 infectări zilnice, România trebuie să impună noi restricții. Pe plajele de la Eforie Nord, Vama Veche, Mamaia nu se respectă deloc regulile de distanțare socială, turiștii stau cearceaf lângă cearceaf și nimeni nu poartă mască. Lumea se infectează la mare, apoi împrăștie virusul în satul/orașul natal. Mai bine închidem plajele acum, decât să închidem în 1-2 săptămâni toată România, se știe că la 2000 cazuri zilnice se impune intrarea în starea de urgență pe teritoriul întregii țări“.
Acestea sunt argumentele aduse și situația expusă de autorul petiției, pe site-ul specializat în promovarea petițiilor online.
Pe de altă parte, un utilizator ce a menționat că este din Constanța a precizat următoarele: „Doresc închiderea plajelor, deoarece turiştii, în general NU RESPECTĂ nimic. În condiţiile în care România a devenit cea mai afectată ţară din Uniunea Europeană de actuala pandemie, iar sistemul medical din România abia poate face faţă celor peste 1.000 de cazuri raportate zilnic, în ultimele 3 zile; din ce în ce mai multe state au început să închidă graniţele României, solicită test covid-19, sau impun carantina obligatorie timp de 14 zile pentru turiştii reveniţi din România, situația e gravă, e litoralul românesc riscă să devină un focar, ce poate compromite definitiv sistemul medical din ţară, datorită infectării în masă a populaţiei“.
Așa cum am menționat, până la data redactării materialului, se strânseseră în total 96 de semnături pentru susținerea acestui demers.

Citește și:

Petiție online:
„Mai bine închidem plajele acum, decât să închidem în 1-2 săptămâni toată România“


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii