Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt judecătorii înscrişi la examenul de grad. Vicepreşedintele Tribunalului se numără printre aceştia

ro

09 Nov, 2019 00:00 4013 Marime text
Peste 20 de judecători constănţeni s-au înscris la concursul de promovare în grad, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. Printre cei ce au optat pentru gradul de Curte de Apel se numără şi vicepreşedintele Tribunalului Constanţa, Dumitru Radu Comşa, dar şi fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Constanţa, judecătoarea Mihaela Cristina Grădinaru.
 
Concursul organizat de CSM vizează promovarea pe loc a judecătorilor în funcţii de execuţie şi se va încheia în ianuarie 2020. Listele oficiale cu magistraţii a căror candidatură a fost admisă au fost date publicităţii de reprezentanţii CSM. Nu mai puţin de 34 de judecători care îşi desfăşoară activitatea în instanţele de pe raza Curţii de Apel Constanţa s-au înscris în concursul pentru promovarea în grad. Dintre aceştia, şase au fost însă respinşi, pentru lipsa vechimii.
Informaţiile oficiale arată faptul că 24 de magistraţi s-au înscris pentru obţinerea gradului de judecător de curte de apel, însă, în urma verificării îndeplinirii tuturor condiţiilor, un candidat a fost respins întrucât nu avea vechimea necesară. 
 
Printre judecătorii aflaţi pe listele avizate favorabil de CSM se află Corina Suzana Artene, Dumitru Radu Comşa, Elisabeta Crihană, Luminiţa Marinela Dan, Ionela Diana Faur, Geta Cristina Ghernaja, Denis Gabriela Ghervase, Mihaela Cristina Grădinaru,  dar şi Melentina Nicoleta Mirică. Totodată, au mai fost admise şi candidaturile magistraţilor Cătălina Neacşu, Daniel Nicola Gheorghiu (Tribunalul Tulcea), Augustina Livia Nistor, Sanda Ioana Pascu, Crina Mihaela Popescu, Elena Simion (Judecătoria Tulcea), Aida Iolanda State, Costin Smarandi, Aniela Adriana Staicu, Isabela Alina Stănescu, Elena Laura Suliman, Mădălina Lelia Şurculescu (Tribunalul Tulcea), Veronica Tudor şi Iuliana Tudoran.
 
În ce priveşte gradul de judecător de tribunal, pentru acesta au optat zece judecători, însă CSM a respins candidatura a cinci dintre aceştia. Cei cinci magistraţi aflaţi pe listele admişilor sunt Constantin Dehenea, Alina Mariana Lefter, Cătălin Marian Matei, Gabriel Mustaţă, dar şi Liliana Aurelia Potîrcă.
Judecătorii care au fost respinşi în această etapă a concursului pot formula contestaţie până la data de 11 noiembrie.
 
Citeşte şi:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii