Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va decide Curtea Supremă soarta Portului Tomis

ro

28 May, 2022 00:00 1734 Marime text
  • Instanța supremă a fixat data de 27 septembrie 2022 pentru judecarea recursului declarat de compania Tomis Marina Management împotriva hotărârii Curții de Apel Constanța prin care s-a pus capăt contractuluid e concesionare a Portului Tomis de către societatea privată.
 
Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit data la care ar putea decide soarta Portului Tomis pentru următorii doi ani!
 
Instanța supremă a fixat data de 27 septembrie 2022 pentru judecarea recursului declarat de compania Tomis Marina Management împotriva hotărârii Curții de Apel Constanța prin care s-a pus capăt contractuluid e concesionare a Portului Tomis de către societatea privată.
 
Este vorba despre dosarul 281/36/2021, în care societatea Tomis Marina Management este recurent, iar Compania Națională Administrarea Porturilor Maritime SA Constanța, Municipiul Constanța prin Primar și Primarul Municipiului Constanța sunt intimați.
 
În cauză, compania Tomis Marina Management a atacat Hotărârea nr. 4/2021 a Curții de Apel Constanța, document prin care a fost anulată hotărârea Curții de Arbitraj Comercial și Maritim.
 
Curtea de Arbitraj hotărâse ca Portul Tomis să rămână în concesiunea societății private Tomis Marina Management  până la finele anului 2024.
 
Ulterior, în dosarul 281/36/2021, Curtea de Apel Constanța a decis să anuleze această hotărâre a Curții de Arbitraj, iar concesiunea Portului Tomis a fost constatată de către instanță ca fiind numai până la data de 30.06.2021.
 
Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție va decide dacă se impune modificarea deciziei Curții de Apel Constanța și păstrarea concesiunii asupra Portului Tomis până la finele anului 2024 în favoarea societății Tomis Marina Management.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Asociația Constanța Altfel pierde procesul cu primarul și Consiliul Local Constanța și Astera Consulting care voia să finalizeze mastodontul de beton din Portul Tomis
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii