Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când începe procesul pe tema sfintei împărtășanii. Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, adversara Arhiepiscopiei Tomisului

ro

28 Jul, 2020 00:00 1436 Marime text
 
  • Primul termen de judecată în proces a fost programat să se desfășoare la data de 12 octombrie.
  • Asociația depusese și o serie de plângeri penale cu privire la aceste aspecte, însă toate dosarele astfel născute au fost clasate de procurori.

S-a stabilit data la care va fi analizat fondul litigiului dintre Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință și Arhiepiscopia Tomisului. Astfel, primul termen de judecată în procesul privind sfânta împărtășanie a fost programat să se desfășoare la data de 12 octombrie, fiind în atenția completului C43 al Secției Civile a Judecătoriei Constanța.
Amintim că, legat de acest litigiu, magistrații constănțeni, atât cei ai Judecătoriei, cât și cei ai Tribunalului, au decis luna aceasta să respingă cererea de ordonanță președinițială formulată de Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință.

Asociația încercase, prin această ordonanță solicitată, să obțină luarea unei decizii în procedura de urgență care să stopeze efectuarea ritualului împărtășaniei, „dacă nu sunt respectate condițiile impuse de Ministerul Sănătății (...), de Institutul Național de Sănătate Publică (...), sau prin Ordinul nr. 875/2020 emis de MS și MAI“.

Dosarele penale, clasate

Așa cum am precizat, solicitarea Asociației a fost respinsă atât de Judecătoria Constanța, cât și de către Tribunal.
Ulteior acestor decizii ale instanței, s-a stabilit că, în luna octombrie, va debuta procesul propriu-zis în legătură cu sfânta împărtășanie și împărtășirea credincioșilor ortodocși de către Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, în contextul epidemiei de coronavirus ce a cuprins România.
Amintim, de asemenea, că Asociația depusese și o serie de plângeri penale cu privire la aceste aspecte, însă toate dosarele astfel născute au fost clasate de către procurorii constănțeni.
Dosarul civil are numărul 10324/212/2020 și are ca obiect o „acțiune în răspundere delictuală“ . Părți în procesul civil sunt Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, în calitate de reclamant, și, respectiv, Macedon (Teodosie) Petrescu și Arhiepiscopia Tomisului, în calitate de pârâți.
Cazul va fi analizat pe data de 12 octombrie, de la ora 10.30, fiind în atenția completului C43 al Judecătoriei Constanța.

Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii