Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camelia-Elena Grecu, fostul procuror general al Constanței, admisă pentru funcția de procuror european delegat

ro

10 Feb, 2021 15:53 3107 Marime text


România are, de astăzi, 10 februarie, primii 6 procurori europeni delegați ai EPPO în România. Colegiul Parchetului European a fost de acord cu toate propunerile transmise de Ministerul Justiției, ca urmare a procedurii de selecţie din 29 ianuarie. Unul dintre cei șase magistrat este Camelia-Elena Grecu, fostul procuror general al Constanței.
 
Cei șase sunt:
  
1.       Dana-Manuela Ana - Direcția Națională Anticorupție
2.       Dana-Cristina Bunea - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție
3.       Camelia-Elena Grecu - Direcția Națională Anticorupție -
fost procuror general al Constanței. 
4.       Constantin Irina - Direcția Națională Anticorupție
5.       Florin Bogdan Munteanu - Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași
6.       Jean-Nicolae Uncheșelu - Direcția Națională Anticorupție
 
Avem, așadar, la nivel naţional, o parte importantă din resursele şi instrumentele necesare sprijinirii acestui nou organ independent al Uniunii Europene, singurul organ european cu atribuții de urmărire penală.

Acum ne vom concentra pe finalizarea altor demersuri legislative, precum şi pe aplicarea prevederilor legale, pe măsurile instituţionale, bugetare şi de pregătire profesională a tuturor celor care, direct sau indirect, vor sprijini EPPO în misiunea acestuia.
 
România a fost printre primele state care au susținut înființarea Parchetului European, atât în procesul de negociere a Regulamentului EPPO, cât și în etapele de operaționalizare a noului organ jurisdicțional al Uniunii. EPPO va avea un rol esențial, inclusiv din perspectiva consolidării statului de drept în Europa, în combaterea infracțiunilor ce pot afecta interesele financiare ale Uniunii Europene. Activitatea operațională a EPPO este preconizată a începe în curând. Misiunea lui va fi cu atât mai importantă în perioada următoare, când vor fi disponibile fonduri semnificative din bugetul pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, în sumă de 1074.3 miliarde EUR, și din pachetul de redresare post-pandemic Next Generation EU, în valoare de 750 miliarde EUR.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii