Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bomboană cu alcool în parcarea unui club de fițe din Mamaia. Când va fi tranșat dosarul

ro

04 Jan, 2021 00:00 1204 Marime text
  • Procesul se va desfășura la data de 3 februarie 2021, la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
  • Femeia a dat în judecată Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și a solicitat anularea procesului-verbal de contravenție.
  • În replică la acuzațiile aduse de polițiști că ar fi condus sub influența alcoolului, femeia a susținut, pe scurt, că vina era a unei bomboane cu lichior pe care o consumase.
  • Întâmplarea s-a produs în parcarea unui club de fițe din Mamaia, în vara anului 2019.

Șoferița care a rămas fără permis în parcarea unui club Mamaia, din cauza unei bomboane cu lichior, va pleda din nou pentru înțelegerea judecătorilor, de data aceasta la Tribunalul Constanța.

Magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au decis să analizeze dosarul la data de 3 februarie 2021, după ce, la termenul anterior, s-a constat lipsa de apărare a părților, iar procesul a fost amânat.

Femeia a dat în judecată Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și a solicitat anularea procesului-verbal de contravenție.

Dosarul civil are numărul 17386/212/2019, fiind înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 

Amendată în parcare

Potrivit Hotărârii nr.4905/2020 a Judecătoriei Constanța, citată pe Jurindex, povestea șoferiței este următoarea: la finele lunii iunie 2019, aceasta a fost amendată de polițiștii din Constanța.

Întâmplarea s-a produs în apropierea unui club de fițe din Mamaia Nord.

În cererea de chemare în judecată, femeia a solicitat anularea procesului-verbal prin care a fost sancționată contravențional pentru conducere sub influența alcoolului, afirmând, pe scurt, că vina era a unei bomboane cu lichior pe care o consumase.

Astfel, potrivit aceluiași document, șoferița a arătat că, „deși i se impută că ar fi condus sub influența băuturilor alcoolice, acest aspect nu este adevărat“, se arată pe www.rolii.ro.

Conform sursei citate, șoferița „a precizat că, la data de 23.06.2019, se afla în parcarea locului unde era cazată, respectiv în parcarea din zona Bamboo din Mamaia Nord, la volanul autoturismului marca Audi cu nr. de înmatriculare (...), dar era oprită, nu circula“.
 

Parcare cu plată

Șoferița a mai menționat în instanță că „a mutat autovehiculul din parcarea în care se afla inițial, deoarece prietenii i-au spus că acea parcare este cu plată și va plăti o sumă considerabilă dacă lasă autovehiculul acolo“.

„Arată că a consumat, înainte să mute autovehiculul, o bomboană cu lichior, însă agentul de poliție care a efectuat alcooltestul a refuzat să primească această explicație“, a mai arătat conducătoarea auto.


Tribunalul Constanța, ultimul cuvânt în dosar

În replică, reprezentanții Serviciului Rutier Constanța au solicitat respingerea plângerii, ca neîntemeiată.

La rândul său, Judecătoria Constanța a respins plângerea șoferiței și a refuzat să anuleze procesul-verbal de contravenție.

Hotărârea Judecătoriei a fost atacată în apel de către conducătoarea auto, iar acum ultimul cuvânt în cauză îl vor avea magistrații Tribunalului Constanța.



Citește și:

După radar, și aparatul Drager a fost învins în instanță, la Constanța! Cum a scăpat un șofer depistat cu 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii