Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă (PNL) “Agricultorii afectați de secetă vor putea să-și amâne ratele bancare”

ro

25 Apr, 2020 00:00 1781 Marime text

Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a adoptat mai multe decizii cu impact major pozitiv pentru mai multe ramuri ale economiei, astfel încât agricultorii afectați de secetă vor putea să-și amâne ratele bancare – susține deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă.

“Seceta pedologică a avut un impact important asupra producătorilor agricoli, restrângerea activităților acestora conducând la blocaje economice și financiare pe orizontală. Vor fi afectați și furnizorii de inputuri în agricultură, proprietarii de teren agricol, furnizorii de echipamente și utilaje, proprietarii spațiilor de depozitare.
Datorită caracterului sezonier al activităților agricole, termenele de plata a ratelor succedau valorificării economice a recoltelor, care anul acesta au fost compromise din cauza uneia dintre cele mai grave secete înregistrate în ultimele decenii. In acest sens agricultorii nu vor mai obține venituri și vor intra în incapacitate de plată.

Astfel, Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, pentru agricultorii afectați de secetă, amânarea ratelor bancare până la 31 octombrie 2021.
Oportunitatea acestei prevederi vine din faptul că actuala ordonanță privind amânarea la plată a ratelor bancare, până la finele anului pentru debitorii afectați de COVID 19, nu avantaja și agricultorii afectați de secetă.

Potrivit amendamentului adus ordonanței de urgență, obligația de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, acordate debitorilor afectați de toate tipurile de secetă, se suspendă la cererea debitorului cu până la 18 luni, dar nu mai mult de data de 31.10.2021”, susține deputatul constănțean.
Totodată, Comisia buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților a votat extinderea bonificației pentru plata impozitului pe profit și a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor și pentru trimestrele II și III ale acestui an. Bonificația a fost stabilită la 10% din valoarea impozitului.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii