Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbatul care a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța a fost arestat preventiv. Alt dosar

ro

01 May, 2021 00:00 3865 Marime text
  • Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a bărbatului pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, violarea de domiciliu, distrugere şi încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu. 

Tânărul care, în ianuarie 2019, ar fi bătut și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) Constanța, faptă pentru care a și fost condamnat definitiv, are din nou probleme cu legea!
 
Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a bărbatului pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie, violarea de domiciliu, distrugere şi încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu. 
 
Aproape de jumătatea lunii februarie 2021, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei
 
Hotărârea Judecătoriei Constanța a fost menținută de Tribunalul Constanța.
 
Pentru faptele sale, inculpatul a fost arestat preventiv, iar zilele trecute Tribunalul Constanța a decis ca cel în cauză să rămână în spatele gratiilor.
 
Magistrații au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului, măsură pe care au menţinut-o printr-o decizie definitivă.
 

Dosarul echipajului de la SMURD

 
Amintim că aproape de finele anului trecut, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a individului pentru că ar fi lovit și amenințat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Constanța (SMURD) Constanța.
 

Amendă și cu suspendare

 
Inculpatul a primit un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, și plata a 2.200 lei amendă penală.   
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă!
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut că, la data de 26 ianuarie 2019, organele de poliție au întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu, ca urmare a intervenției la apelul 112, prin care s-a reclamat exercitarea de violențe asupra unui membru al echipajului SMURD care s-a prezentat în seara zilei de 26.01.2019 la domiciliul pacientului domiciliat în municipiul Constanța.
 

În misiune

 
Din probele administrate în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:
 
La 26 ianuarie 2019, martorul (...) a solicitat intervenția unui echipaj SMURD prin apel SNUAU 112, acuzând dureri lombare. La domiciliul acestuia s-a prezentat, în jurul orei 21.30, o autospecială a ISU Constanța, echipajul fiind format din trei pompieri militari, fiecare având și competență de paramedic.
 
Pacientul a fost consultat și i-a fost pus în vedere că, pentru consultații amănunțite și tratament de specialitate, echipa SMURD îi poate asigura transportul la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Constanța.
Pacientul a refuzat transportul
 
Pacientul a refuzat transportul, motivând că timpul de așteptare la spital este prea lung și dorește să fie tratat la domiciliu. În aceste condiții, i-a fost adus la cunoștință de către membrii echipajului că aceștia nu au astfel de competențe, ci ar fi nevoie să apeleze din nou 112, pentru a solicita expres un medic la domiciliu.
 
În acest context, fiul pacientului, respectiv inculpatul (...), aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a manifestat insistent nemulțumirea față de competențele reduse ale echipei SMURD. Fiind deranjat de refuzul pompierilor militari de a-i acorda tratament medicamentos tatălui său, a manifestat un comportament violent, fizic și verbal.
 

Paramedic lovit

 
Astfel, când echipajul s-a retras la ambulanța ce era parcată în fața imobilului unde locuiau pacientul și aparținătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feței și a gâtului. Acțiunea violentă a inculpatului a fost oprită de intervenția martorilor, care l-au îndepărtat pe inculpat de lângă ambulanță.
 
Ulterior, până la sosirea organelor de poliție ce fuseseră solicitate prin dispecerat de către șoferul ambulanței SMURD, respectiv de martorul (...), inculpatul a proferat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor trei membri ai echipajului, totodată amenințându-i cu moartea, repetând cuvinte le „Vă omor, pe voi și pe familiile voastre, vă arăt eu la toții“, amenințări ce le-au provocat o puternică stare de temere.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Judecătorii explică de ce a luat cu suspendare tânărul acuzat că a bătut și amenințat un echipaj SMURD Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii