Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baftă la complet! Se schimbă judecătorii pentru cererea Seaview Advertising privind sechestrul DNA

ro

03 Feb, 2020 00:00 1749 Marime text

Magistraţi noi în procesul în care societatea afaceristului constănţean Ionuţ Barbu, Seaview Advertising SRL, se plânge de sentinţa pronunţată în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, prin prisma faptului că decizia i-a menţinut un sechestru pus greşit de DNA, de la bun început. În urma analizării contestaţiei formulate de firma constănţeană, judecătorii Completului nr. 5, complet căruia îi fusese repartizat iniţial dosarul, au decis că alţi colegi au competenţă în soluţionarea cererii.
 
Concret, cazul fusese repartizat aleatoriu Completului nr. 5 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, format din magistraţii Maricela Cobzariu, Andrei Claudiu Rus şi Săndel Lucian Macavei. La prima înfăţişare, însă, aceştia au stabilit că, în cauză, competenţa de soluţionare a contestaţiei la executare formulată de Seaview Advertising îi revine Completului nr. 4, fiind vorba despre o contestaţie împotriva deciziei penale nr. 32/A din 7 februarie 2019 a Curţii Supreme. Astfel, dosarul a fost înaintat acestuia. Completul nr. 4 este format din magistraţii Florentina Dragomir, Ioana Alina Ilie şi Ionuţ Mihai Matei.
 

Judecătorii Dosarului Retrocedărilor

 
De precizat că judecătorii Ioana Alina Ilie şi Ionuţ Mihai Matei sunt doi dintre cei trei magistraţi ce au format completul care a pronunţat sentinţa definitivă în Dosarul Retrocedărilor. Cel de-al treilea judecător, Ioana Bogdan, este detaşat la Institutul Naţional al Magistraturii, pentru o perioadă de trei ani.
Astfel, deşi completul ce ar fi trebuit să soluţioneze contestaţia la executarea sentinţei pronunţate de cei trei ar fi trebuit să o includă şi pe Ioana Bogdan, aceasta a fost înlocuită cu Florentina Dragomir, pentru a analiza solicitările Seaview Advertising.
 
Cât despre aceste solicitări transpuse în contestaţia la executare, este de menţionat că, aşa cum am arătat şi în ediţiile anterioare, acestea vizează un teren de circa 2.000 de metri pătraţi, situat în Mamaia Nord. Potrivit declaraţiilor făcute cu o ocazie anterioară de Ionuţ Barbu, acţionarul majoritar şi administratorul Seaview Advertising, procurorii DNA ar fi pus în mod greşit sechestru pe acel teren, după ce s-ar fi produs o încurcătură a numerelor cadastrale.
 
Omul de afaceri a menţionat că DNA a corectat greşeala şi a ridicat sechestrul, imediat ce li s-a adus procurorilor la cunoştinţă încurcătura. Cu toate acestea, remedierea greşelii nu ar fi fost comunicată şi instanţei, a susţinut Barbu, şi astfel odată cu condamnările pronunţate în Dosarul Retrocedărilor, firma Seaview Advertising s-a trezit cu menţinerea sechestrului pus greşit. Acesta este motivul pentru care reprezentanţii societăţii au formulat contestaţia la executare.
 
În urma deciziei luate la finele săptămânii trecute privind schimbarea completului de judecată, contestaţia la executare formulată de Seaview Advertising va primi un nou termen.
 
Citeşte şi:
 
Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor
Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii