Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a scăpat de controlul judiciar în dosarul Campusului Henri Coandă! (rechizitoriu)

ro

07 Dec, 2016 10:00 10619 Marime text
Simona Cristina Neniţă, Anca Mădălina Alexandrescu şi Daniel Grădinaru, toţi judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au decis revocarea măsurii preventive a controlului judiciar luat faţă de fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Decizia a fost luată în dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost deferit Justiţiei alături de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, dar şi omul de afaceri Avraham Morgenstern

Decizia luată de judecătorii Simona Cristina Neniţă, Anca Mădălina Alexandrescu şi Daniel Grădinaru a fost atacată de procurorii DNA.

Primul termen al contestaţiei celor de la Anticorupţie fusese stabilit iniţial pentru data de 12 decembrie, însă termenul a fost preschimbat pentru azi. 

Foarte important!

Potrivit surselor noastre, libertatea lui Radu Mazăre va fi decisă azi de judecătorii Mirela Sorina Popescu, Cristina Geanina Arghir, Leontina Şerban, Lucian Macavei şi Lavinia Lefterache.

Radu Ştefan Mazăre este judecat în prezent în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1 - „Retrocedările din Constanţa“;
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu;
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Cauza a fost trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie la finele anului trecut;
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

UPDATE: 11.55

Înalta Curte de respins, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie. Astfel, lui Radu Mazăre i-a fost revocată măsura preventivă a controlului judiciar luat în dosarul Campusului Social Henri Coandă.

Prezentăm în continuare decizia Curţii Supreme:

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr.1409/1/2016 privind pe inculpatul Mazăre Radu Ştefan. În baza art.275 alin.(3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea prezentei cauze rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 07 decembrie 2016“.

În prezent, Radu Mazăre este judecat sub control judiciar într-un alt dosar, unde a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane. Printre inculpaţi se mai află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

DNA face public ultimul rechizitoriu al lui Radu Mazăre
Procurorii acuză! Cum ar fi acţionat fostul primar al Constanţei (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii