Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului, întâlnire cu reprezentanților Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual

ro

03 Nov, 2016 16:48 2210 Marime text
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, împreună cu Ecaterina Mirea, Șef serviciu și Emma Turtoi, Șef birou, s-au întâlnit, ieri, cu o delegație a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) compusă din Dumitru Coarnă, vicepreședinte și Nicolae Țiu, președinte SNPPC-IPJ Ilfov.
 
În cadrul reuniunii, reprezentanții SNPPC și-au exprimat nemulțumirea față de Ordonanța de Urgență a Guvernului privind înființarea, organizarea și funcționarea Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și au solicitat Avocatului Poporului ridicarea unei excepții de neconstituționalitate în acest sens. În opinia acestora, respectiva ordonanță de urgență este neconstituțională, deoarece nu poate modifica o lege organică. Membrii delegației SNPPC au adăugat faptul că vor depune și un Memoriu la sediul instituției, după publicarea ordonanței de urgență în Monitorul Oficial al României.
 
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că reprezentanții instituției vor analiza Memoriul în conformitate cu Constituția și legislația în vigoare.


Sursa foto: cuvantullibertatii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rosan liviu 31 Jan, 2017 11:41 care este stadiul initiat la data de 20.03.2015, prin care S.N.P.P.C. a solicitat AVOCATULUI POPORULUI și PROCURORULUI GENERAL AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE, demararea procedurii introducerii recursului în interesul legii, având în vedere calitatea procesuală, conferită de art. 514 Cod procedură civilă. MAI ESTE NECESAR A INTENTA PROCES PENTRU ACEST DREPT PENSIONARII NOI ?