Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Avocată“ condamnată la Constanța!

ro

18 Jun, 2020 00:00 2313 Marime text
  • „Avocata“ a primit să execute pedeapsa rezultantă de 11 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei

Trimisă în judecată prin rechizitoriul nr. 8744/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Constanța, a fost condamnată la șase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.


În continuare, instanța a stabilit în sarcina inculpatei pedeapsa de nouă luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de folosirea fără drept a denumirilor „Barou“, „Uniunea Naţională a Barourilor din România“, „U.N.B.R.“ ori “Uniunea Avocaţilor din România“ sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat de către orice persoană fizică sau persoană juridică, indiferent de obiectul activităţii desfăşurate de aceasta, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte condiţii decât cele prevăzute de lege.


Instanța i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea de nouă luni de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv un spor de două luni închisoare.


În final, inculpata a primit să execute pedeapsa rezultantă de 11 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei închisorii stabilite pe un termen de supraveghere de doi ani calculat conform art.84 alin.1 C.pen. de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 

Ce spun procurorii

În actul de sesizare, procurorii au reținut că inculpata a falsificat o cerere de anulare a unei dispoziții, a depus și a înregistrat la Tribunalul Constanța actul spre a produce efecte juridice în cadrul unui dosar civil și a afișat pe poarta gardului imobilului său din municipiul Constanța o plăcuța conținând textul „Uniunea Națională a Barourilor din România“, „Cabinet Individual Avocat“, potrivit rolii.ro.


Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 22 octombrie.


Citește și

Avocatul Tiberiu Bogdan Ionescu, din Baroul Constanţa, condamnat (document)

Adrian Avram, avocat în cadrul Baroului Constanța, condamnat definitiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii