Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat din Baroul Constanța dat în judecată de propriul client, pentru restituirea onorariului

ro

12 Nov, 2020 00:00 4479 Marime text
  • Judecătoria Constanța a soluționat inițial prezentul dosar, în sensul respingerii acțiunii. 

Un avocat din Baroul Constanța a fost dat în judecată de un fost client! Acesta îi solicită fostului său apărător 1000 de lei, onorariului de avocat plătit. Dosarul a fost înregistrat inițial pe rolul Judecătoriei Constanța, în noiembrie 2019, instanță care a respins cererea de chemare în judecată formulată de reclamant, în contradictoriu cu avocatul constănțean.
 
Prin cererea de chemare în judecată, reclamantul, în contradictoriu cu avocatul (V.O.), a solicitat instanței obligarea acestuia din urmă la restituirea onorariului de avocat plătit, în cuantum de 1.000 de lei. În motivarea cererii, reclamantul a arătat că pârâtul a introdus o plângere penală pentru cinci infracțiuni, la solicitarea acestuia, însă parchetul a dispus o soluție de clasare.
 
În apărarea sa, avocatul a formulat întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii ca nefondată și nelegală. În motivare, el a arătat că potrivit legilor avocaturii, numai Baroul Constanța ar fi putut soluționa o asemenea cerere, învederând că o cerere identică a fost depusă și la Baroul Constanța, care a soluționat-o prin decizia nr. 8 din data de 21.06.2019 prin respingere. Totodată, a învederat că reclamantul mai avea o cale de atac la Consiliul Baroului.
 
Pe fondul cererii, instanța reține că reclamantul nu a depus la dosar contractul de asistență juridică încheiat între părți, deși instanța l-a citat în mod expres cu această mențiune, astfel încât în cauză nu s-a făcut dovada unui raport juridic existent între părți.
 
Așa cum precizam și mai sus, dosarul a fost soluționat inițial de Judecătoria Constanța, prin respingerea cererii de chemare în judecată formulată de reclamant, în contradictoriu cu avocatul constănțean.
 
Nemulțumit de decizia primei instanțe, reclamantul a contestat decizia Judecătorie Constanța la Tribunalul Constanța.
 
Citește și
 
O avocată din Constanța este acuzată că a furat un dosar civil. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte

Dezbatere online pe tema continuității în justiție și respectării drepturilor omului în pandemie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii