Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat contra polițist, pe ordinea de zi a Judecătoriei Constanța

ro

10 Sep, 2020 00:00 2362 Marime text
  • În acest dosar, polițistul este citat în calitate de inculpat, iar avocatul, în calitate de parte civilă.
  • Polițistul Tiberiu Petrovici a fost deferit instanței de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub acuzația că l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță.
Magistrații Judecătoriei Constanța vor deschide astăzi dosarul în care polițistul Tiberiu Popovici, din cadrul Postului de Poliție Mamaia, este acuzat că l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, din cadrul Baroului Constanța.
În acest dosar, polițistul este citat în calitate de inculpat, iar avocatul, în calitate de parte civilă.
Ședința este programată să se desfășoare începând cu ora 12.00, cazul fiind în atenția Completului P4, al Secției penale a Judecătoriei Constanța.
Polițistul Tiberiu Petrovici a fost deferit instanței de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Conform actului de acuzare, în urmă cu un an, pe data de 29 august 2019, polițistul, aflându-se în exercițiul atribuțiunilor de serviciu, l-ar fi agresat pe avocatul Adrian Gheorghiță, care se afla, la rândul său, într-o cauză, în calitate de membru al Baroului.
Reamintim că, printr-un comunicat dat publicităţii pe data de 6 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa arăta că la vremea respectivă s-a luat faţă de poliţist măsura preventivă a controlului judiciar.

 „S-a luat în calcul situaţia stării de fapt, antecedentele disciplinare ale poliţistului au demonstrat înclinaţia poliţistului spre comportamentul violent, fapt certificat de psihologul din cadrul IPJ Constanţa, în raportul de evidenţă psihologică din anul 2018. Pentru aspectele de natură extrapenală, a fost sesizat Compartimentul Corp de Control al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o fază procesuală care nu este aptă să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, au mai informat oficialii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Așa cum am precizat, dosarul va fi deschis azi de judecătorii Secției penale, după ce, la termenul anterior, s-a formulat o cerere de amânare a procesului.

Citește și:

Doliu în Baroul Constanța, după moartea avocatului Valentin Marin. Peste câteva zile ar fi trebuit să-și serbeze ziua de naștere
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii