Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia pentru Dezvoltarea Durabilă a judeţului Constanţa a cerut în instanță acordarea de personalitate juridică

ro

13 Mar, 2021 00:00 2790 Marime text
  • Asociaţia pentru Dezvoltarea Durabilă a judeţului Constanţa a fost înființată printr-un proiect adoptat pe 17 februarie a.c., prin votul consilierilor judeţeni
  • Scopul asociaţiei este cel de a sprijini autorităţile locale, precum şi mediul academic sau cel de afaceri, în vederea implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă
  • Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Constanţa are ca membri fondatori Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa
  • Asociația a depus pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă, dosarul nr. 6400/212/2021
  • Obiectul dosarului este acordare de personalitate juridică pentru Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a judeţului Constanţa

Proiectul privind înfiinţarea Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a judeţului Constanţa a fost aprobat, pe 17 februarie a.c., într-o şedinţă ordinară a consilierilor judeţeni.
Potrivit Consiliului Judeţean Constanţa, acest demers a fost iniţiat ţinându-se cont de nevoile de dezvoltare ale judeţului, specificitatea zonei, dar şi de resursele umane, materiale şi financiare ale acestuia.

„Scopul asociaţiei este cel de a sprijini autorităţile locale, precum şi mediul academic sau cel de afaceri, în vederea implementării celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, din Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României, pe cei trei piloni principali şi anume economic, social şi mediu”, a precizat conducerea Consiliului Județean Constanța.
Principalele obiective pe care le urmăreşte asociaţia sunt: dezvoltarea economico-socială a judeţului Constanţa; dezvoltarea sistemului medical şi a celui educaţional; protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului istoric, arheologic şi cultural; protejarea şi valorificarea mediului natural; promovarea şi dezvoltarea turismului.

Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa va avea ca membri fondatori Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Constanţa şi Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Constanţa. În vederea reprezentării intereselor judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei, au fost desemnaţi ca reprezentanţi din partea Consiliului Judeţean Constanţa, preşedintele Mihai Lupu şi vicepreşedintele Stelian Gima.

În această săptămână, Asociația a depus pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă, dosarul nr. 6400/212/2021.
Obiectul dosarului este acordare de personalitate juridică pentru Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a judeţului Constanţa.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii