Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Culturală Teatrelia (controlată de Anamaria Tramundana), obligată în primă instanţă să restituie Primăriei Constanţa 145.388,31 de lei

ro

18 Feb, 2019 17:45 2356 Marime text
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au decis, azi, obligarea Asociaţiei Culturale Teatrelia (controlată de Anamaria Tramundana) să restituie Primăriei Constanţa suma de 145.388,31 de lei reprezentând  30% din tranşa a II-a pentru organizarea evenimentului „Festivalul Internaţional de Teatru Independent-ed.II.

Totodată, instanţa a respins capătul de cerere privind obligarea Asociaţiei Culturale Teatrelia la penalităţi de întârziere în cuantum de 0,03% pe zi de întârziere, ca neîntemeiat.

„Obligă pârâta (nr. Asociaţia Culturală Teatrelia) la plata către reclamant (nr. Municipiul Constanţa prin Primar) a sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată-onorariu de avocat“, potrivit mionutei judecătoreşti.

Decizia nu este definitivă.

Contactat telefonic, Valentin Cătălin Ispas, a declarat că vor contesta decizia instanței însă momentan așteaptă motivarea judecătorilor.

Despre Asociaţia „Teatrelia” 

Asociaţia Culturală „Teatralia“ are sediul în Constanţa. Directorul asociaţiei este Alexandru Ghiţă, iar consiliul director este format din Alexandru Ghiţă, Valentin Cătălin Ispas şi Anamaria (Adara) Tramundana. Ghiţă şi Ispas mai fac parte şi din Asociaţia Culturală „Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului“, înfiinţată în anul 2012 la Constanţa, fiind fondată de Luminiţa Munteanu. Scopul asociaţiei este „ridicarea nivelului de cultură al comunităţii la standardele materiale, estetice şi spirituale, prin mijloacele de influenţare ale artelor şi divertismentului“. Contractul încheiat între Primăria Municipiului Constanţa şi Asociaţia Culturală „Teatrelia“ ar fi adus în vistieria asociaţiei 486.900 de lei. Din valoarea totală a proiectului de 564.804 lei, „Teatrelia“ a contribuit cu 77.904 lei, respectiv 16% din valoarea finanţării şi 13,80% din valoarea proiectului. Evenimentul - Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a II-a s-a derulat în perioada 2 – 9 septembrie 2017.

Citeste si: 

Primăria Constanţa, la judecată cu Asociaţiile „Teatrelia” şi „Eurocult”, controlate de Anamaria Tramundana 

UAT Județul Constanța, la judecată cu Asociația Culturală „Teatrelia”  

Constanţa. Contractele semnate de municipalitate în 2017 „Teatrelia“ şi „Eurocult“, campionii fondurilor nerambursabile pe proiecte de interes general! (document)  

Adara Tramundana, puntea dintre ONG-uri şi un proces în instanţă! 
După ce a anulat 30 la sută din bugetul Festivalului Verii 2016, Primăria Constanţa a dat pe mâna Asociaţiei „Teatrelia“ Festivalul Iernii 2017! (document) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii