Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestarea preventivă, respinsă Un constănțean condamnat în Italia pentru crimă, vătămare corporală gravă şi exploatare prostituţie, arestat la domiciliu

ro

02 Feb, 2020 14:17 1666 Marime text
Procurorii din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat din Constanța pe numele căruia Tribunalul din Pestoia, Italia, a emis un ordin internațional de încarcerare.
 
Constănțeanul a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de crimă, vătămare corporală gravă şi exploatare prostituţie, prevăzute de art.3,4 din Legea nr.75/1958 şi art.582 din Cod penal italian.
 
După reținerea constănțeanului, procurorii l-au prezentat judecătorilor din Curtea de Apel Constanța cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării.
 
După analiza dosarului, Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, privind arestarea provizorie a bărbatului. Instanța a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.
 
„Dispune ca persoana solicitată să nu părăsească imobilul în care locuiește, situat în Municipiul Constanța, fără permisiunea instanței de judecată care a dispus măsura, cu singura permisiune de a se prezenta în fața organelor judiciare, la chemarea acestora. Dispune ca pe durata măsurii arestului la domiciliu persoana solicitată să respecte următoarea obligaţie : să se prezinte în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța sau la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemat“, potrivit minutei judecătorești.  
 
În final, Curtea de Apel Constanța a fixat termen de judecată în vederea continuării procedurii de executare a mandatului european de arestare la data de 14 februarie, în scopul prezentării de către procuror a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene, însoţit de traducerea lui în limba română, cu citarea persoanei solicitate şi încunoştinţarea apărătorului ales.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii