Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arest sau libertate! Zi importantă pentru Gabriela Lilios, de la Universitatea Ovidius. Dar şi pentru DNA Constanţa

ro

12 Oct, 2016 00:00 3415 Marime text
Curtea de Apel Constanţa va decide azi libertatea Gabrielei Lilios, profesor din cadrul Universității Ovidius! Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 09.00.
 
Gabriela Lilios este cercetată de procurorii DNA Constanţa pentru instigare la mărturie mincinoasă, dar şi pentru instigare la favorizarea făptuitorului.
 
Potrivit DNA „în cursul anului 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar, cu intenție directă, printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmații mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpații Țarălungă Gheorghe și Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanța. Precizăm că, prin rechizitoriul întocmit de procurori, inculpatul Țarălungă Gheorghe a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de luare de mită, săvârșite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța“.
 
Pe data de 4 octombrie, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, a respins propunerea de arestare a Gabrielei Lilios şi a dispus plasarea ei sub control judiciar.
 
Nemulţumiţi, procurorii DNA au atacat decizia judecătorului Bourceanu. Contestaţia magistraţilor va fi analizată azi de Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii