Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 100 de persoane au încercat, în septembrie 2017, să intre ilegal în România. Primele condamnări

ro

06 Mar, 2018 00:00 1484 Marime text
Tribunalul Constanţa a anunţat ieri primele pedepse în cazul celor 97 de migranţi (40 de bărbaţi, 21 de femei şi 36 de copii) care intenţionau, în luna septembrie 2017, să intre ilegal în România.
 
În cauză, procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi turci. Primul a fost condamnat la pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României, pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei principale. Cel în cauză a fost găsit vinovat de trafic de migranţi, de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi de punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.
 
Cel de-al doilea inculpat a luat tot trei ani şi opt luni de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a se afla pe teritoriul României, pe o perioadă de patru ani de după executarea pedepsei principale, pentru trafic de migranţi, trecerea frauduloasă a frontierei de stat, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.
 
Tribunalul Constanţa a dispus confiscarea, în folosul statului, a navei „Arif Bey“, având pavilion Ucraina arborat la bastonul prova şi pavilionul România arborat la catarg, fără număr de bordaj, de culoare roşie cu dungă neagră pe bord şi suprastructura de culoare albă.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Pentru gestionarea evenimentului, alături de Garda de Coastă au participat în sistem integrat şi reprezentanţi ai următoarelor instituţii: Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ Constanţa, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, Autoritatea Navală Română - M.R.C.C şi Consiliul Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii