Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a constatat conflict de interese în cazul medicului Mihai Lucan

ro

13 Feb, 2018 11:41 1955 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese de către medicul Mihai Lucan a cărui firmă privată - S.C. LUKMED S.R.L. - a avut relaţii contractuale, în perioada 2012 – 2016, cu Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca pe care-l conducea, scrie Digi 24.

Reprezentanţii ANi au anunţat, marţi, că au constatat încãlcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativã de cãtre Mihai Lucan, fost medic şef secţie – Secţia Clinicã Urologie II din cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

”În perioada 26 iunie 2012 – 30 decembrie 2016, S.C. LUKMED S.R.L., societatea comercialã la care acesta împreunã cu soţia au calitatea de asociaţi, iar fiul sãu calitatea de administrator, s-a aflat în relaţii contactuale cu  Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, în sensul încheierii unui contract de prestãri servicii medicale şi a patru acte adiţionale pentru prelungirea duratei acestuia”, anunţă ANI.

Medicul Lucan a încălcat, astfel, prevederile legale potrivit cărora, ”constituie conflict de interese deţinerea de pãrţi sociale, acţiuni sau interese la societãţi care stabilesc relaţii comerciale cu spitalul la care persoana în cauzã exercitã sau intenţioneazã sã exercite funcţia de manager”.
 
Potrivit ANI, medicul Lucan a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii