Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţii de la Antifraudă Constanţa îşi cer drepturile salariale în instanţă. Ce a declarat Liviu Toader, liderul Sindicatului Naţional Finanţe Publice

ro

08 Aug, 2019 00:00 3802 Marime text

Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, la data de 16 iulie 2019, un dosar al cărui obiect este litigiu privind funcţionarii publici, în baza Legii nr. 188 din anul 1999. Sindicatul Naţional Finanţe Publice - SindFISC, alături de 63 de salariaţi, a dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
 
Potrivit lui Liviu Toader, preşedintele SindFISC, în prezent, la Tribunalul Constanţa, sindicatul pe care îl conduce are două procese pe litigii cu privire la angajaţii de la Direcţia Generală Antifraudă din cadrul ANAF. „Noi cerem să le fie acordate angajaţilor ANAF sporurile neuropsihice care au fost diminuate în anul 2016, odată cu legea salarizării. Asta îi vizează doar pe cei de la Antifraudă. Mai este un dosar legat de modul în care a fost calculat salariul de bază al celor din ANAF cu procentul de 15% pentru complexitatea muncii”, a spus liderul de sindicat, pentru ZIUA de Constanţa. 
 
De altfel, la Curtea de Apel Bucureşti mai există un dosar referitor la timpul de muncă suplimentar rămas neremunerat de către ANAF. Toate aceste procese vizează atât angajaţii de la Antifraudă, cât şi restul salariaţilor ANAF. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii