Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat ANAF trimis în judecată pentru luare de mită

ro

18 Nov, 2016 12:25 1761 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au întocmit rechizitoriul prin care au dispus, miercuri, trimiterea în judecată a inculpatului B.D.,  referent în cadrul ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.   

În fapt, B.D., în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a efectuat o inspecție fiscală în cursul lunii iulie 2015 la un cabinet individual de avocatură de pe raza mun. Sebeș. Ulterior, inculpatul a contactat reprezentantul cabinetului de avocatură și i-a pretins suma de 2000-3000 lei, invocând modul în care a efectuat inspecția fiscală în anul 2015, precum și faptul că, pe viitor, în schimbul sumei de bani, își va îndeplini în mod defectuos atribuțiile de serviciu și nu îl va sancționa pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor fiscale.

La data de 03.10.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciului Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au procedat la organizarea și prinderea în flagrant a lui B.D. în timp ce primea suma de 3.000 lei de la denunțătoare.

Procurorul de caz a dispus față de inculpat luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar Tribunalul Alba a hotărât arestarea preventivă a acestuia pe 30 de zile. În urma contestației inculpatului, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus față de B.D. aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Denunțul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, iar ofițerii S.J.A. Alba au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de această unitate de parchet.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii