Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, condamnat pentru luare de mită

ro

13 Mar, 2021 00:00 2079 Marime text
  • Agentul de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian este suspectat că i-ar fi solicitat în mod succesiv unei persoane private de libertate în unitatea sus-menționată, și a și primit direct sau prin intermediul celuilalt inculpat , aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei.

Florin Croitoru, agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, și Valentin Ciucă, persoană fără calități speciale, bănuit de săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată, au fost condamnați!

Vineri, 12 martie 2021, Tribunalul Constanța a decis condamnarea lui Florin Croitoru, agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, la doi ani și patru de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de luare de mită. Asta în timp ce Valentin Ciucă a primit doi ani de închisoare tot cu suspendare pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită.

„Dispune confiscarea specială a sumelor de 500 lei şi respectiv 50 dolari ridicate de la inculpatul Croitoru Florin“, se mai arată în decizia magistraților de la Tribunalul Constanța.


Ce spun procurorii

„Din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat că, inculpatul C. F., în perioada februarie – mai 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de agent de poliție penitenciară în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat în mod succesiv unei persoane private de libertate în unitatea sus-menționată, și a și primit direct sau prin intermediul inculpatului C. V., aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi sport – , un parfum, și o geacă tip vestă, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă. În caz contrar, agentul de penitenciare C. F. îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi, precum și pentru a introduce mai multe bunuri interzise la deținere în penitenciar, pe care i le-a dat persoanei private de libertate“, conform procurorilor.


Citește și

Galeria militarilor și polițiștilor din Constanța condamnați pentru diverse infracțiuni. Ultimul dosar soluționat

13 persoane reținute
Cei doi polițiști din Constanța, cercetați de DIICOT, plasați sub control judiciar. Date din anchetă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii