Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, l-a trimis în judecată pe Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași. Când se pronunța tribunalul

ro

26 May, 2021 00:00 2560 Marime text
  • Conform declarațiilor procurorului, amenințările inculpatului i-au provocat o reală stare de temere deoarece acesta este nu doar președintele Consiliului Județean Călărași ci și o persoană influentă la nivel național, cu o importantă poziție în cadrul partidului aflat la acel moment la guvernare și posesor al unei averi considerabile.

Judecătorii de la Tribunalul București urmează să se pronunțe în faza camarei preliminare în dosarul în care Andrei Bodean, procuror șef al DNA Constanța, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vasile Iliuță, la data faptelor și în prezent președinte al Consiliului Județean Călărași.
 
Acesta este suspectat de abuz în serviciu, de fals intelectual în formă continuată și șantaj.
 
Pronunțarea va avea loc 15 iunie 2021.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului București, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel București.
 
Vasile Iliuță, președinte al Consiliului Județean Călărași, este acuzat că în perioada martie – iulie 2019, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de zece angajați din cadrul Consiliului județean Călărași.
 
Șeful CJ Călărași mai este suspectat că la data de 20 decembrie 2019 ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.
 
În legătură cu acest aspect, Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție Constanța, arată „la data de 20 decembrie 2019, inculpatul Iliuță Vasile a fost citat de către persoana vătămată (....), procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, care supraveghea urmărirea penală în dosarul nr.(....)/2019 al unității de parchet menționate, pentru a fi informat cu privire la punerea în mișcare a acțiunii penale și cu privire la drepturile și obligațiile care decurgeau din calitatea de inculpat“.
 
Cu această ocazie, inculpatul ar fi exercitat constrângeri asupra persoanei vătămate, cu scopul de a o determina să dispună față de el o soluție de netrimitere în judecată.
 
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție Constanța mai arată că șeful CJ Călărași ar mai mai amenințat procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași și prin aceea că i-a comunicat că dacă îl va trimite în judecată, va rămâne cu el pe cap și că este dispus să își riște toată averea și să piardă tot pentru a o distruge.
 
Conform declarațiilor procurorului, amenințările inculpatului i-au provocat o reală stare de temere deoarece acesta este nu doar președintele Consiliului Județean Călărași ci și o persoană influentă la nivel național, cu o importantă poziție în cadrul partidului aflat la acel moment la guvernare și posesor al unei averi considerabile, pe care, conform propriilor susțineri era dispus să o riște în așa zisul conflict pe care îl avea cu ea, cu atât mai mult cu cât inculpatul afirmase că dacă ar fi fost trimis în judecată, persoana vătămată avea „să rămână cu el pe cap“.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Tribunalul Constanța, veste pentru Radu Mazăre! Începe procesul!

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii