Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anagajații ANAF și-au cerut drepturile în instanță. Ce au hotărât magistrații

ro

05 May, 2020 00:00 2461 Marime text

Angajații ANAF Constanța au pierdut procesul intentat instituției pentru majorarea salariului de bază acordat fiecărui angajat. Decizia de respingere a acțiunii a fost luată în primă instanță de către Tribunalul Constanța, așa că angajații Antifraudă, dar și restul salariaților ANAF s-au adresat, prin intermediul sindicatului, instanței de recurs. Acum, dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, unde se așteaptă stabilirea primului termen de judecată.
Mai mulți angajați ai ANAF Constanța au dat în judecată instituția, la jumătatea anului 2019, solicitând obligarea instituției la majorarea cu 15% a salariului de bază al fiecărui angajat, începând cu data de 1 iulie 2017. Solicitarea privind majorarea salariului avea la bază complexitatea muncii depuse.
Alături de Sindicatul Național Finanțe Publice – SindFISC, reclamanți în cauză erau alte 63 de persoane, iar Agenția Națională de Administrare Fiscală era pârâtul în cauză.

La scurtă vreme de la înregistrarea dosarului pe rolul Secției de Contencios administratiiv și fiscal a Tribunalului, Liviu Toader, președintele SindFISC, declarase pentru ZIUA de Constanța că drepturile salariaților au fost solicitate în mai multe dosare. „Noi cerem să le fie acordate angajaţilor ANAF sporurile neuropsihice care au fost diminuate în anul 2016, odată cu legea salarizării. Asta îi vizează doar pe cei de la Antifraudă. Mai este un dosar legat de modul în care a fost calculat salariul de bază al celor din ANAF cu procentul de 15% pentru complexitatea muncii“, spunea Liviu Toader la momentul respectiv.
Judecătorii Tribunalului Constanța au decis însă să respingă acțiunea angajaților ANAF privind sporirea salariului pentru complexitatea în muncă. Cererea a fost respinsă ca nefondată, dar hotărârea Tribunalului a fost deja atacată în recurs, la Curtea de Apel.
Înregistrat deja pe rolul S ecției de contencios administrativ și fiscal a Curții, dosarul așteaptă acum fixarea primului termen de judecată.

Citește și:

Angajaţii de la Antifraudă Constanţa îşi cer drepturile salariale în instanţă. Ce a declarat Liviu Toader, liderul Sindicatului Naţional Finanţe Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii